Hoeveel ‘The Hunger Games’-films zijn er?

Happy Hunger Games! In 2023 konden we opnieuw in de dystopische wereld van Suzanne Collins verdwalen in de nieuwe film The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes. Maar hoeveel The Hunger Games-films zijn er eigenlijk gemaakt? En staan er nog nieuwe films op het programma? Wij zochten het voor je uit.

Hoeveel ‘The Hunger Games’-films zijn er?

De eerste The Hunger Games-film verscheen in 2012. De boekenreeks van Suzanne Collins bestond destijds uit drie boeken, maar er verschenen vier films. Mockingjay werd namelijk opgedeeld in een deel 1 en een deel 2. Inmiddels is ook de prequel verfilmd en dat brengt de teller op vijf films. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

VolgordeTitelReleasejaar
1The Hunger Games2012
2The Hunger Games: Catching Fire2013
3The Hunger Games: Mockingjay – Part 12014
4The Hunger Games: Mockingjay – Part 22015
5The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes2023

Komt er nog een nieuwe ‘The Hunger Games’-film?

Op dit moment staat er helaas geen nieuwe film op de planning. Alle films die tot nu toe verschenen zijn, zijn op een boek van Suzanne Collins gebaseerd. Zolang de Amerikaanse schrijfster dus geen nieuw boek uitbrengt (en daar zijn op dit moment geen plannen voor), is de kans op een nieuwe film erg klein.

Uiteraard kan dit altijd veranderen en zullen we de nieuwtjes nauwlettend in de gaten houden. Zodra we nieuwe informatie krijgen, delen we die direct met je via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’

Het is de ochtend van de tiende jaarlijkse Hongerspelen en de achttienjarige Coriolanus Snow (Blyth) – jaren voordat hij de tirannieke president van Panem zou worden – bereidt zich voor op zijn enige kans op roem en succes. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en alles hangt af van zijn prestaties als mentor tijdens de spelen. Het zit hem helaas niet mee, Coriolanus krijgt de opdracht om mentor te zijn van tribuut Lucy Gray Baird (Zegler) uit het arme district 12. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus steeds meer mee te leven met zijn tribuut. Hun lot is met elkaar verbonden en Coriolanus moet kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

TitelThe Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 38 minuten
TaalEngels
CategorieAvontuur
RegisseurFrancis Lawrence
CastRachel Zegler, Tom Blyth, Viola Davis, Peter Dinklage, Hunter Schafer, Jason Schwartzman

Synopsis: Independent Films

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.