Harry Potter reünie eindelijk te zien op HBO Max (en daar is Nederland dolblij mee)

Fans van de betoverende Harry Potter opgelet: door de komst van HBO Max in Nederland is naast de gehele Harry Potter-filmreeks ook de nieuwe reünie ‘Return to Hogwarts’ met de cast en makers op de streamingdienst te bekijken.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Reünie met cast en crew van de Harry Potter-reeks is sinds 8 maart 2022 te zien op HBO Max in Nederland

Veel fans zullen het al enige tijd in de gaten hebben gehad: de cast en crew van de razend populaire Harry Potter-reeks kwamen samen voor een reüniespecial ter viering van het twintig-jarige bestaan van de eerste film Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001). De special was echter tot kort nergens in Nederland te vinden. Dat is gelukkig door de komst van de nieuwe streamingdienst HBO Max veranderd.

De dienst is namelijk onderdeel van WarnerMedia, waarvan de filmstudio Warner Bros. van achter de magische filmreeks de rechten bezit. De reünie met castleden waaronder Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson is direct te bekijken via de streamingdienst HBO Max. 👉 Ga nu naar Harry Potter: Return to Hogwarts op HBO Max.

Trip down memory lane met veel bekende gezichten

Naast Radcliffe, Grint en Watson die de rollen vertolkten van Harry Potter, Ron Weasley en Hermione Granger zijn ook veel andere leden van de cast en crew te zien in deze speciale ‘Reunion’ aflevering. Hieronder valt Tom Felton als Draco Malfoy en Robbie Coltraine als Rubeus Hagrid, maar ook regisseur van de eerste twee films Chris Columbus. Hij is tevens bekend van Home Alone (1990) en Home Alone 2: Lost in New York (1992). Interviews met de andere regisseurs vertonen ook de evolutie van de filmreeks en de steeds donkerdere toon die met elke film een prominenter rol kreeg in de productie.

Wat er in de Harry Potter-reünie te zien is

Het is ondertussen twintig jaar na de release van de allereerste film in de betoverende Harry Potter-reeks. Harry Potter and the Philosopher’s Stone is daarmee ook de eerste vertaling van de immens populaire boekenreeks van J.K. Rowling. In de reünie zijn interviews en gesprekken tussen cast- en crewleden van de filmserie te zien. Voor velen is dit één van de eerste keren dat ze elkaar na het voltooien van de filmreeks spreken over deze bijzondere tijd in hun levens.

Vooral tussen de drie hoofdrolspelers spatten de emoties van het doek wanneer zij speciale en hechte momenten tijdens de producties weer voor de geest halen. Zo wordt een zeer interessant en tot op heden onbekend weetje tussen Emma Watson (Hermione) en Tom Felton (Draco) uitvoerig besproken, maar die gaan we niet ‘spoilen’. Ook over de totstandkoming van de films wordt er veel losgelaten. Denk hierbij aan het overtuigen van auteur J.K. Rowling om de boekenreeks naar het witte doek te brengen, maar ook over de castingproces waarin de beroemde drie Zweinstein leerlingen Harry, Ron en Hermione werden uitgekozen.

Nederlandse fans zijn laaiend enthousiast over de bijzondere reünie

Voor veel fans is het lange wachten eindelijk voorbij: de Harry Potter-reünie is na een paar maanden te zien bij HBO Max. De verwachtingen zijn hooggespannen, want talloze inmiddels twintigers en dertigers zijn met de filmreeks opgegroeid. Maak je maar geen zorgen, wij hebben alvast een aantal reacties van fans verzameld die duiden op een prachtige kijkervaring.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.