‘Gooische Vrouwen’ keert dit jaar terug en dit wil je erover weten

Gooische Vrouwen-fans, opgelet! Vijftien jaar nadat we voor de laatste keer van de avonturen van Cheryl, Claire, Roelien en Anouk konden genieten, wordt het tijd om opnieuw in het leven in ’t Gooi te duiken. Er komt namelijk een zesde seizoen aan. En vandaag heeft Videoland eindelijk meer informatie met ons gedeeld. Wij vertellen je hieronder alles wat we tot nu toe weten.

‘Gooische Vrouwen’ verschijnt dit najaar

We weten al een tijdje dat Gooische Vrouwen op het punt staat een comeback te maken. Na vijf seizoenen en twee speelfilms (Gooische Vrouwen uit 2011 en Gooische Vrouwen 2 uit 2014) leek het doek voorgoed gevallen te zijn, maar tien jaar later komt er toch nog een reeks spiksplinternieuwe afleveringen aan.

Wanneer we ernaar kunnen kijken, is nog onbekend. Het is wel duidelijk dat de afleveringen uitgezonden zullen worden op tv (SBS6) én zullen verschijnen op de streamingdienst Videoland. En we weten dat het eind 2024 zover is, maar een precieze releasedatum is er nog niet. Inmiddels zijn de opnames wel gestart. Op de hoogte blijven? Laat je informeren via je mail of volg ons op social media.

Oude cast keert terug

En dan nu het beste nieuws: de oude cast keert terug! Linda de Mol (Cheryl Morero), Peter Paul Muller (Martin Morero), Susan Visser (Anouk Verschuur), Lies Visschedijk (Roelien Grootheeze), Tjitske Reidinga (Claire van Kampen) en Beppie Melissen (Tante Cor) zijn er allemaal weer bij. Het verhaal draait dan ook om onze vier favoriete vriendinnen, al weten we nog niet precies wat zij allemaal gaan meemaken.

Ook achter de schermen is vaste kracht Will Koopman er weer bij. Dit is de regisseur die ook de originele reeks maakte (en bijvoorbeeld verantwoordelijk is voor de goedlopende serie Oogappels). Over de nieuwe afleveringen zegt Linda de Mol het volgende:

🗣️ Het lachen en de sfeer tijdens de opnames van Gooische Vrouwen heb ik echt gemist. Om tien jaar na de laatste film weer met z’n allen op de set te staan voelt als thuiskomen. Het leven van Cheryl heeft niet stilgestaan, maar ze blijft natuurlijk altijd een echte Gooische vrouw. Heerlijk om weer in dit personage te duiken.
– Linda de Mol

Meer informatie over de serie

Genieten van het luxe leven met veel geld, dure auto’s en mooie huizen, dat kunnen de vier Gooische vriendinnen Cheryl, Claire, Anouk en Roelien wel, maar dit loopt allesbehalve soepel.

TitelGooische Vrouwen
Jaar2005-2009
SoortSerie
Duur5 seizoenen, 42 afleveringen
TaalNederlands
CategorieKomedie
RegieWill Koopman
CastLinda de Mol, Peter Paul Muller, Tjitske Reidinga, Susan Visser, Derek de Lint, Leopold Witte, Daniël Boissevain, Annet Malherbe, Lies Visschedijk

Synopsis: Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.