Wanneer (datum & tijd) is de Formule 1 Grand Prix van Zandvoort op tv?

Een groot deel van Nederland staat te trappelen tot de Formule 1 Grand Prix van Zandvoort van start gaat op zondag 5 september 2021 om 15:00 uur. Hieronder vind je het volledige programma van de race en de uitzending op TV, zodat je precies weet wanneer je klaar moet zitten voor de buis om Max Verstappen (hopelijk) te zien winnen.

Op welke datum en tijd is de Formule 1 Grand Prix van Zandvoort in Nederland op TV?

OnderdeelDatumNederlandse tijd
Vrije training 1Vrijdag 3 september 202111:30 – 12:30
Vrije training 2Vrijdag 3 september 202115:00 – 16:00
Vrije training 3Zaterdag 4 september 202112:00 – 13:00
KwalificatieZaterdag 4 september 202115:00 – 16:00
RaceZondag 5 september 202115:00 – 17:00

F1 Grand Prix van Zandvoort: gratis te zien bij Ziggo, KPN en andere TV-aanbieders

In Nederland is Ziggo het officiële kanaal om de races te kijken. Alle Ziggo abonnees kunnen dus gratis de Formule 1 kijken met een live stream in het standaard televisie pakket, maar speciaal voor deze Nederlandse race is ook het betaalde kanaal voor onbetaalde abonnees van allerlei TV-aanbieders opengesteld. Dat betekent dat je van donderdag tot en met zondag naar het volledige F1-programma kunt kijken, inclusie voor- en nabeschouwingen en andere raceklassen dan de F1. In het zenderoverzicht van jouw TV-aanbieder vind je op welk kanaal Ziggo Sport Totaal te vinden is, waardoor de het hele weekend gratis naar de race kunt kijken.

Het programma van televisie-uitzendingen, die soms al eerder beginnen dan de training, kwalificatie of race, ziet er als volgt uit:

Donderdag 2 september 2021

UitzendingBegintijdEindtijd
Extra Formule 1 Café (op locatie)22:30 uur00:00 uur

Vrijdag 3 september 2021

UitzendingBegintijdEindtijd
Vrije training 111:00 uur12:30 uur
Vrije training 214:30 uur16:30 uur
Formule 1 Café (op locatie)22:30 uurNNB

Zaterdag 4 september 2021

UitzendingBegintijdEindtijd
Vrije training 311:30 uur13:00 uur
Kwalificatie14:00 uur16:00 uur

Zondag 5 september 2021

UitzendingBegintijdEindtijd
Race: Formule 1 Grand Prix van Zandvoort13:00 uur17:00 uur

Maandag 6 september 2021

UitzendingBegintijdEindtijd
Extra Formule 1 Café22:30 uur23:30 uur

Als je geen TV in de buurt hebt, kun je alsnog naar de GP van Zandvoort kijken

Niet iedereen heeft vandaag de dag nog een televisie-abonnement. Ook kan het dat je op vakantie bent in het buitenland, maar alsnog graag naar de GP van Zandvoort kijkt. Voor deze gevallen, is het mogelijk om een goede VPN-verbinding te gebruiken en zo ofwel via de online omgeving van je eigen TV-aanbieder ofwel via buitenlandse gratis sportkanalen naar de race te kijken. We leggen hierover meer uit in het artikel over Formule 1 kijken via een VPN.

Die internationale aanbieders zijn er meer dan genoeg en je kunt ze dus bereiken door een VPN te gebruiken, omdat je hiermee de locatie van je apparaat kunt instellen en er vaak een blokkering voor een bepaalde locatie op de streams zit. Twee bekende online gratis aanbieders van de livestream zijn RTL in Duitsland en Channel 4 in het Verenigd Koninkrijk. Bekijk hieronder het stappenplan om van start te gaan.

  1. Kies onder de beste VPN-providers de aanbieder die het beste bij jou past. Wij raden aan om hier bij Surfshark een goede VPN vanaf maar €2 per maand te nemen.
  2. Download de software op je apparaat en log in met de abonnementsgegevens die je hebt ontvangen.
  3. Kies als land voor Duitsland om via RTL.de te kijken of voor het Verenigd Koninkrijk om via Channel 4 te kijken en zet met één druk op de knop je VPN-verbinding aan.

Internationale aanbieders van de race

Hieronder vind je per land een aanbieder die je kunt gebruiken om de race te streamen. Bij Channel 4 in het Verenigd Koninkrijk heb je Engels commentaar, wat de meeste mensen het fijnste vinden.

KanaalLandTaal
RTSH SportAlbaniëAlbanisch
TenplayAustraliëEngels
Idman TVAzerbeidzjanAzerbeidzjaans
GloboBraziliëPortugees
RTLDuitslandDuits
TF1FrankrijkFrans
TV8ItaliëItaliaans
MBC ActionMidden-OostenArabisch
MBC PersiaMidden-OostenArabisch
ORFOostenrijkDuits
Match TVRuslandRussisch
TV3SloveniëSloveens
Channel 4Verenigd KoninkrijkEngels (!)
VTV6VietnamVietnamees
RTSZwitserlandFrans
Formule 1 VPN
Met een goede premium VPN-verbinding zoals Surfshark kun je gratis naar Formule 1 kijken. Lees hierover alles in ons artikel over Formule 1 kijken met een VPN.

Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.