Het einde van ‘Firefly Lane’ maakt een hoop emoties los: “Ik heb zo veel gehuild”

Gisteren arriveerden de slotafleveringen van de populaire serie Firefly Lane op Netflix. Nadat in december het eerste deel van seizoen 2 verscheen, hadden we nog zeven episodes tegoed. Hoewel deze dus pas nét te zien zijn, stromen de eerste reacties van kijkers alweer binnen. En die zeggen allemaal hetzelfde: het einde is geweldig, maar ook verschrikkelijk emotioneel.

De laatste zeven afleveringen van ‘Firefly Lane’ zijn nu te zien

In 2021 verschenen vriendinnen Tully en Kate voor het eerst op Netflix. Het eerste seizoen werd massaal bekeken en dus werd er snel nóg een seizoen besteld, dat wel direct het slotseizoen zou worden. Het werd opgedeeld in twee delen en sinds gisteren, donderdag 27 april, is het verhaal eindelijk compleet. In de laatste zeven afleveringen komen we erachter wat Kate’s diagnose voor gevolgen heeft en ontdekken we of haar vriendschap met Tully nog te redden is.

Al sinds de première in 2021 is Firefly Lane een ontzettende populaire en geprezen serie. Op IMDb belonen kijkers de titel bijvoorbeeld met een dikke 7,4 (uit ruim 27.000 stemmen). Een kijkje op deze beoordelingssite vertelt ons ook dat vooral de allerlaatste aflevering erg positief ontvangen wordt; die tikt met een 9,8 bíjna de perfecte score aan.

Kijkers zijn erg positief over het laatste seizoen van de serie

Ook op Twitter zijn de reacties over het slotseizoen onverminderd positief. Wel is duidelijk dat de serie behoorlijk op de emoties inspeelt en dat je het waarschijnlijk niet droog gaat houden. Hieronder vind je een greep uit de reacties.

Bekijk hieronder direct de trailer

Ben je nog niet begonnen aan het slotseizoen van deze serie? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bingewatch de serie direct op Netflix.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.