Te weinig mensen weten van deze topserie: ‘Atlanta’ is nu te zien op Disney+

In de categorie ’topseries waar te weinig Nederlanders vanaf weten’ is dit misschien wel de koploper. De Amerikaanse hitserie Atlanta door en met Donald Glover krijgt een 8,6 uit 60.000 stemmen op IMDb en is daarmee de #111 beste serie aller tijden. Sinds 20 oktober zijn beide seizoenen van de FX-serie exclusief te bekijken op Disney+.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Seizoen 1-2 van de serie ‘Atlanta’ zijn sinds 20 oktober 2021 te zien op Disney+

In 2016 verscheen het allereerste seizoen van Atlanta in de Verenigde Staten en in 2018 volgde een vervolgdeel. De serie wordt vooral geroemd om het unieke karakter en de excentrieke vorm van humor van de maker en hoofdrolspeler Donald Glover. Bekijk Atlanta nu hier op Disney+.

Verhaal, informatie en trailer van ‘Atlanta’ op Disney+

Atlanta draait om Earnest ‘Earn’ Marks (Glover), een eenling die terugkeert naar zijn geboortestad Atlanta, Georgia (The Peach State), na het vroegtijdig verlaten van Princeton. Bij aankomst ontdekt hij dat zijn neef Alfred de grootste nieuwe rap-act van Atlanta is geworden. De show volgt de neven op hun weg naar de top van de rapscene van Atlanta, waar hun tegengestelde opvattingen over kunst, commercie, succes en ras hun zoektocht allesbehalve gemakkelijk zullen maken.

Earn is uiterst slim, oplettend en verloren. Als een gedesillusioneerde millennial worstelt hij om zijn roeping of ‘merk’ te vinden en hij heeft het gevoel dat het spel van het leven al bepaald is, zodat hij nooit kan winnen. Hij erkent dat Alfreds plotse YouTube-populariteit een levensveranderende kans voor hen beiden kan zijn – als hij de houding ‘eerst doen, dan denken’ van zijn neef kan aannemen en kan wennen aan zijn drugsverslaafde, mogelijk psychische (maar zeker vreemde) handlanger Darius. Als Alfreds manager kan Earn eindelijk iets vinden wat de moeite waard is om zijn energie aan te besteden.

TitelAtlanta
Jaar2016
SoortSerie
TaalEngels
Duur3 seizoenen
CategorieKomedie, Drama, Muziek
NetwerkFX
IMDb8,6 uit 59.000 stemmen
MakersDonald Glover
CastDonald Glover, Brian Tyree Henry, Lakeith Stanfield, Zazie Beetz, Diane Sellers, Rick Holmes, Aaron Tyler, Candace B. Harris, Keena Ferguson

Komst van derde seizoen van ‘Atlanta’ is al bevestigd

In juni 2018 werd door het aanhoudende succes de komst van een derde seizoen van Atlanta aangekondigd door de makers. Deze nieuwe afleveringen stonden eigenlijk op de planning voor een première in januari 2021, maar dat is door vertragingen in de productie verschoven naar de eerste helft van 2022. Een exacte datum is vooralsnog niet bekendgemaakt.

Donald Glover: maker en hoofdrolspeler van deze succesvolle serie

Komt de naam van Donald Glover je bekend voor? Dat zou goed kunnen, want de Amerikaanse filmster heeft inmiddels al heel wat titels op zijn naam staan. Zo sprak hij de stem van Simba in in de remake van The Lion King schitterde hij in de rol van Lando Calrissian in Solo: A Star Wars Story (2018) en maakte hij één van de meest spraakmakende muziekclips ooit. De video This Is America is dan ook al bijna een miljard (!) keer bekeken op YouTube.


Synopsis: Disney+