Dit is het échte verhaal achter de film ‘Arthur the King’

De bioscoopzalen stromen vol voor de film Arthur the King. We volgen hierin het verhaal van atleet Michael, die zich toegelegd heeft op adventure racing. In een team legt hij een uitdagend parcours af door Zuid-Amerika. Onderweg vindt hij onverwachts steun bij een zwerfhond. Is deze film eigenlijk waargebeurd? En wat is het echte verhaal? Let op: dit artikel bevat spoilers over Arthur the King.

Is ‘Arthur the King’ gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Mark Wahlberg, Simu Liu en Nathalie Emmanuel schitteren samen in de nieuwe film Arthur the King. We zien hoe een team door de bergen en jungles van de Dominicaanse Republiek trekt om als eerste te eindigen tijdens een prestigieuze adventure race. Onderweg moeten ze onder meer wielrennen, kajakken en bergklimmen. Als ze op een zwerfhond stuiten die hen van een ongeluk redt, hebben ze er een nieuw teamlid bij. Ze dopen hem om tot Arthur the King.

Dit verhaal is waargebeurd. Het is gebaseerd op de memoir Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Find Home van Mikael Lindnord. Ook hij was een atleet die tijdens een race in 2014 een bondgenootschap sloot met de hond Arthur.

Verschillen tussen de film en het échte verhaal van Arthur the King

De film volgt het verhaal van dit toernooi vrij nauw: zo was Arthur in het echt ook gewond voordat hij het team ontmoette, wisten ze met zijn allen de finish te bereiken en moest de hond daarna direct naar de dierenarts. Arthur werd net als in de film opgelapt en leefde nog een aantal jaar met Mikael en zijn familie. In 2020 overleed hij helaas aan kanker.

Natuurlijk is de film geen één-op-één-representatie van de werkelijkheid. Zo is de échte Mikael Lindnord een Zweed en is hij voor Arthur the King veranderd in de Amerikaan Michael, gespeeld door Mark Wahlberg. Ook is het strijdtoneel verplaatst naar een ander land in Zuid-Amerika: de echte reis vond plaats in Ecuador. Hieronder zie je een foto van de échte Arthur en Mikael.

Wanneer is ‘Arthur the King’ te streamen?

Arthur the King is gedistribueerd door The Searchers en daarom verwachten we hem in de toekomst op Amazon Prime Video. Hier kun je veel films van deze productiemaatschappij namelijk vinden. Het is helaas nog niet bekend wanneer de film online verwacht wordt.

Alles weten over deze streamingdienst? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Amazon Prime Video per maand. Ook houden we je altijd op de hoogte van nieuwe titels via je mail en onze social media-kanalen.

Verhaal en trailer van de film

Atleet Michael gooide ooit hoge ogen in de wereld van het adventure racen. In een laatste poging om de toppen van zijn kunnen te bereiken neemt hij met zijn team deel aan een prestigieuze adventure race in Zuid-Amerika. Tijdens de lange epische tocht door de bergen en jungles van Ecuador stuit het team op een gewonde zwerfhond, die ze Koning Arthur noemen. Zelfs onder barre omstandigheden weet de hond hen telkens opnieuw te vinden en blijkt Arthur net zo’n levenslustige doorzetter als Michael zelf. Zullen ze het avontuur overleven en samen de finish bereiken?


Synopsis: The Searchers

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.