Zweden – Verenigde Staten (vrouwen): live kijken op tv en online | 6 augustus 2023 | WK Voetbal

Onze Oranje Leeuwinnen hebben het weten te presteren om groepswinnaar te worden, waardoor de USA als #2 in de poule moet strijden tegen de #1 uit poule G. En dat is zeker niet de minste tegenstander voor de achtste finale. Benieuwd wanneer en waar je Zweden – Verenigde Staten kunt kijken? Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 6 augustus 2023 om 11:00 uur Nederlandse tijd in het AAMI Park in Melbourne, Australië. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Vrouwen Zweden – Verenigde Staten online kijken: live stream van de wedstrijd op zondag 6 augustus 2023 om 11:00 uur Nederlandse tijd

De knock-outfase is inmiddels aangebroken en het is dan ook tijd voor de achtste finale. In een spannende match van absoluut wereldniveau kunnen teams de kwartfinale halen, maar eerst treffen Zweden (#3 op de FIFA World Ranking) en de Amerikanen (#1 op diezelfde lijst) elkaar dus vanochtend tijdens hun eerste knock-outwedstrijd.

De WK Vrouwenvoetbal-uitzendingen worden dit jaar op tv door de NOS verzorgd, maar daar staat de match tussen het team uit Zweden en de tegenstanders uit de USA op zondag om 11:00 uur Nederlandse tijd al op de planning. Wel kun je gelukkig terecht bij de Belgische zender Canvas via (online) tv van je provider om de reguliere speeltijd van de wedstrijd en de daaropvolgende penalty’s volledig te volgen. Je kunt bij online streams onder andere met een Chromecast of via Apple TV via het grote scherm streamen.

NLZIET➡️ Ga meteen naar Zweden – Verenigde Staten bij NLZIET. Hier wordt deze achtste finale van het WK Vrouwenvoetbal vanwege de tv-uitzending op Canvas ook online vertoond. Daarom kun je hem er vanuit alle landen in de Europese Unie streamen. Je kunt nu de eerste 14 dagen gratis kijken en terugkijken na een eventueel gemiste uitzending is ook mogelijk.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay kun je onder andere kijken naar het Engelse Premier League– en het Duitse Bundesliga-voetbal, maar interlandvoetbal is er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van het WK voetbal voor vrouwen worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen als ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.
2023 FIFA Women's World Cup: USWNT vs Sweeden In Round Of 16 [PREDICTIONS + MORE] I CBS Sports

Opstellingen van Zweden en USA tijdens deze achtste finale op het WK voetbal voor vrouwen

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze vierde WK-wedstrijd van het Zweedse elftal en de Amerikanen. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Zweden vs. Verenigde Staten staat zondag om 11:00 uur Nederlandse tijd op de planning (gelijk aan 19:00 uur lokale tijd, want er is +8 uur tijdsverschil), dus we hoorden rond 10 uur ‘s ochtends wie de (onderstaande) basisspelers zijn.

🟡 Opstelling Zweden: Musovic, Bjorn, Ilestedt, Ericsson, Andersson, Angeldahl, Rubensson, Asllani, Rolfo, Rytting, Blackstenius

🔵 Opstelling Verenigde Staten: Naeher, Fox, Sonnett, Girma, Dunn, Ertz, Sullivan, Horan, Rodman, Smith, Morgan

Huidige stand in de knock-outfase

Benieuwd hoe het speelschema er momenteel uitziet? Hieronder vind je een afbeelding van het officiële Instagram-account van @FIFAWWC. Je ziet dat Spanje heeft gewonnen van Zwitserland en daardoor de tegenstander van Nederland is in de kwartfinale. Daarnaast heeft Japan hun rivaal uit Noorwegen verslagen, wat betekent dat ofwel Zweden ofwel de Verenigde Staten tegen deze ploeg speelt in de volgende ronde.

Terugkijken: samenvatting Zweden vs. Verenigde Staten

Heb je de partij afgelopen zondag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Zweden Verenigde Staten vrouwen WK Voetbal achtste finale zondag 6 augustus 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal voor dames in 2023 op tv en online kijken met een live stream

Het WK Vrouwenvoetbal is dit jaar in handen van de NOS, een omroep die uitzendingen ook online beschikbaar maakt en daardoor zorgt dat er meerdere partijen in het Nederlandse streaminglandschap zijn die de matches vertonen. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo volg je via NLZIET meerdere wedstrijden van de Europa League en Conference League en kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.