10 Kijktips voor films en series over zwangerschap voor (aanstaande) vaders en moeders

De lente is weer in aantocht! Wie aan de lente denkt, denkt natuurlijk aan alle prachtige beestjes die uit hun winterslaap komen en de nieuwe babydiertjes die in deze tijd van het jaar geboren worden. Om de lente en nieuw leven te vieren, hebben wij een lijst met 10 kijktips voor films en series over zwangerschap voor (aanstaande) vaders en moeders samengesteld. Hier vind je alles van komische dramafilms tot intrigerende docuseries op het gebied van ouders en kinderen. Ze zijn onder andere te zien op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, HBO Max, Pathé Thuis en Disney+.

10x Kijktips voor films en series over zwangerschap en baby’s

10. Babies (serie, 2 delen) – Netflix

Babies is een Amerikaanse docuserie van 2 seizoenen bij Netflix waarin vijftien gezinnen worden gevolgd gedurende het eerste levensjaar van hun pasgeboren baby’s. De serie onderzoekt hierbij verschillende aspecten van de ontwikkeling van de pasgeboren kinderen, zoals de persoonlijke binding, groei, eten en spraak. In deze documentaireserie wordt een decennium aan baanbrekende wetenschap aan het licht gebracht tijdens het eerste levensjaar van een kind.

9. Bridget Jones’s Baby (film, 2016) – Amazon Prime Video

Oscar-winnaars Renée Zellweger (Jerry Maguire, 1996) en Colin Firth (Kingsmen: The Secret Service, 2014) schitteren nogmaals als Bridget en Mark Darcy in de derde en laatste film in de Bridget Jones-reeks, gebaseerd op personages van de gelijknamige columns van Helen Fielding. In deze romantische dramady volgen we Bridget die net na het uitmaken met haar vriend onverwachts zwanger blijkt te zijn. Nog een klein detail: ze weet nog niet helemaal zeker wie de vader is.

8. Daddy Dave (serie, 1 seizoen) – discovery+

In deze nieuwe realityserie Daddy Dave op discovery+ volgen we Dave Roelvink en zijn vriendin Jazzlyn net na de geboorte van hun eerste kindje: Dean Roelvink. Voor de rebelse Dave is het nu dan toch écht tijd om zijn wilde haren te verliezen. De stoere en uitgelaten zoon van volkszanger Dries verwisselt een vrij zorgeloos bestaan met DJ-optredens en gym-sessies voor een hectisch leven van een vader vol nieuwe verantwoordelijkheden. Lees ook onze recensie van dit programma.

7. What To Expect When You’re Expecting (film, 2012) – Videoland

In deze hilarische komedie gebaseerd op de gelijknamige New York Times bestseller volgen we vijf stellen met overlappende verhalen. Zij staan allen op het punt om kinderen te krijgen, waardoor hun levens voorgoed zullen veranderen. In de film van Kirk Jones (Nanny McPhee) schitteren onder andere Cameron Diaz (Charlies Angels), Elizabeth Banks (Hunger Games), Anna Kendrick (Pitch Perfect) en Jennifer Lopez (Selena).

6. Juno (film, 2007) – Disney+

Juno is een hartverwarmende Oscarwinnende coming-of-age film met onder andere Elliot Page (The Umbrella Academy) en Michael Cera (Superbad). Het verhaal volgt de 16-jarige Juno (Page) wanneer ze onverwachts zwanger wordt van haar vriend Paulie (Cera). Initieel besluit ze om abortus te nemen maar besluit na het bezoeken van de kliniek om haar baby ter adoptie af te staan.

5. Bad Neighbors (film, 2014) – Pathé Thuis

Bad Neighbors is een Amerikaanse komediefilm uit 2014. In de film schitteren onder andere Seth Rogan (Knocked Up), Zac Efron (The Greatest Showman) en Rose Byrne (Bridesmaids). Het verhaal volgt de kersverse ouders Marc (Rogan) en Kelly (Byrne) wanneer zij in conflict komen met hun nieuwe buren: een luid en feestende studentenvereniging.

4. Bevallen met Bobbi (serie, 1 seizoen) – discovery+

In Bevallen met Bobbi is Bobbi Eden op de kraamafdeling te vinden. Dat het in de zorg momenteel erg druk is, is geen geheim. Maar sinds de coronacrisis is er ook sprake van een ware geboortegolf. In de eerste negen maanden van het jaar zijn er 6800 meer kinderen geboren dan in dezelfde periode in 2020. Bobbi’s hulp komt dan ook als geroepen voor de verloskundigen en ziekenhuizen! Lees ook onze recensie.

3. The Boss Baby: Family Business (film, 2021) – Amazon Prime Video

Het vervolg op de populaire Boss Baby is een Amerikaanse geanimeerde komediefilm van Dreamworks Animation. In de film zijn de stemmen te horen van onder andere Alec Baldwin, James Marsden, Amy Sedaris, Ariana Greenblatt, Jeff Goldblum, Eva Longoria, Jimmy Kimmel en Lisa Kudrow. Het verhaal volgt de inmiddels volwassen Templeton broers (Baldwin en Marsden) wanneer zij door de nieuwe Boss Baby (Sedaris) samen moeten komen om te voorkomen dat een gestoorde professor (Goldblum) iets catastrofaal veroorzaakt.

2. Father of the Bride (film, 1991) – Disney+

In deze romantische komedie remake van de gelijknamige film uit 1950 schitteren onder andere Steve Martin (The Pink Panther), Diane Keaton (The Godfather) en Martin Short (Only Murders in the Building). Wanneer de dochter van zakenman George Banks (Martin) gaat trouwen, komt hij erachter dat hij het moeilijk vindt om haar los te laten. Met alle komische gevolgen van dien.

1. Life as We Know It (film, 2010) – HBO Max

Greg Berlanti (Riverdale) maakte in 2010 deze populaire romkom, waarin onder andere Katherine Heigl (Grey’s Anatomy) en Josh Duhamel (Transformers) schitteren. De film volgt de twee alleenstaanden Holly en Eric. Ze kunnen elkaar absoluut niet uitstaan. Wanneer hun vrienden in een tragisch ongeluk omkomen, moeten deze twee echter hun verschillen opzij zetten als ze samen voor hun peetdochter moeten gaan zorgen.

Meer babygerelateerde films en series

Natuurlijk zijn op al deze streamingdiensten nog veel meer films en series in dit genre te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld op Disney+ ook naar de vervolgfilm Father of the Bride II kijken en is bij discovery+ de serie Unexpected te zien, waarin drie zwangere tieners samen met hun vriendjes en familie worden gevolgd.

Kijktips per streamingdienst

In het bovenstaande overzicht vond je kijktips voor de meerdere streamingdiensten. Ben je op zoek naar nieuws, kijktips en de laatste releases van jouw favoriete videodienst? Bezoek dan nu onze nieuwspagina en selecteer je streamingdienst. Dan krijg je direct een inkijkje in toffe updates over de films en series op je video on demand-platform. Veel kijkplezier!


Synopsissen: Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, HBO Max, Pathé Thuis en Disney+

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.