Romcom ‘Zwanger & Co’ is vanaf vandaag te zien op Netflix

Op Netflix hebben we dit jaar al een aantal heerlijke Nederlandse romcoms mogen verwelkomen, waaronder Marokkaanse Bruiloft en Costa!!. Vanaf vandaag mogen we Zwanger & Co, de nieuwste van Johan Nijenhuis, ook aan dit lijstje toevoegen. De streaminggigant heeft de film namelijk op 29 december 2022 aan haar aanbod toegevoegd.

Netflix heeft romcom ‘Zwanger & Co’ op 29 december toegevoegd

Netflix heeft een hoop gloednieuwe titels en nieuwe seizoenen van populaire series aan haar aanbod toegevoegd in december. Zo zijn we getrakteerd op seizoen 3 van Emily in Paris (sinds 21 december te zien), detective Knives Out 2 (sinds 23 december te zien) en Nederlandse kerstfilm De Familie Claus 3 (sinds 7 december te zien).

Op het gebied van Nederlandse films zaten we deze maand sowieso goed, want we mochten niet alleen De Familie Claus 3 verwelkomen, ook kwamen Rundfunk: Jachterwachter en de heerlijke feelgood-film Zwanger & Co naar Netflix. Op donderdag 29 december is die laatste film toegevoegd aan het aanbod van de streaminggigant. Hieronder vind je een lijst van alle nieuwe films en series die te zien zijn sinds december 2022.

Hier gaat ‘Zwanger & Co’ over

Zwanger & Co komt van de koning van de Nederlandse romcoms, Johan Nijenhuis. In deze ensemblefilm volgen we verschillende personages, waaronder verloskundige Merel (Lieke van Lexmond). Voor haar begint de tijd te dringen en daarom besluit ze voor het single moederschap te gaan. Dan ontmoet ze ineens de charmante Luuk (Waldemar Torenstra).

Naast Van Lexmond en Torenstra zijn er nog veel meer bekende Nederlandse acteurs opgetrommeld voor de luchtige film, waaronder Bo Maerten, Manuel Broekman, Thom Hoffman, Beppie Melissen, Maaike Martens, Carolina Dijkhuizen en Matteo van der Grijn.

→ Geen abonnement op Netflix? Bekijk Zwanger & Co nu bij Pathé Thuis

Verhaal en informatie van de film

Als verloskundige weet Merel dat ze niet eindeloos kan wachten met haar kinderwens, alleen de perfecte man is nog nergens te bekennen. Ondertussen groeit haar familie in rap tempo. Veertigplussers Annet en Theo proberen nog een baby te krijgen, maar dan blijkt dochter Eva ineens zwanger. Piet stort zich, ondanks zijn leeftijd, vol op zijn papadag en probeert met zijn tweede leg in te halen wat hij eerder gemist heeft. Merel besluit voor het single moederschap te gaan, maar net als de test een plusje geeft en de hormonen door haar lijf gieren, zet de charmante Luuk alles op zijn kop.

TitelZwanger & Co
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 53 minuten
TaalNederlands
CategorieRomantiek, Komedie
RegisseurJohan Nijenhuis
CastLieke van Lexmond, Waldemar Torenstra, Maaike Martens, Carolina Dijkhuizen, Matteo van der Grijn, Thom Hoffman, Beppie Melissen, Bo Maerten, Manuel Broekman

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.