Meningen zijn verdeeld over nieuwe Nederlandse serie: “Erg traag”

Gisteravond was de allereerste aflevering van Zussen te zien. De nieuwe Nederlandse serie volgt drie vrouwen die onverwachts ontdekken dat ze halfzussen zijn. Veel kijkers zaten gisteren voor de buis en de meningen zijn verdeeld, zo blijkt uit de eerste reacties op social media.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Hier gaat de nieuwe Nederlandse serie ‘Zussen’ over

Het was gisteravond weer tijd voor een nieuwe Nederlandse serie. In Zussen volgen we Rolinde, een boerendochter die er na de noodlottige dood van haar vader achter komt dat ze nog twee halfzussen heeft. Terwijl de vrouwen elkaar leren kennen, vragen ze zich steeds meer af of het wel écht een ongeluk was.

De eerste aflevering verscheen op woensdag 4 april, waarna je nog zeven weken klaar kunt zitten voor de serie. Ben je meer van het bingen, dan kun je nu al op NLZIET (via NPO Plus) terecht om alle acht de afleveringen te bekijken. Al met al levert dit het volgende uitzendschema op.

AfleveringTitelWeekdag (tv + NLZIET)Datum (tv)Datum (NLZIET)
1“Dat hele verhaal klopt niet”Woensdag3 april 20243 april 2024
2“Twee maanden, dan zijn jullie weg”Woensdag10 april 20243 april 2024
3“Jij wíst dit?”Woensdag17 april 20243 april 2024
4“Ik hou dit niet vol”Woensdag24 april 20243 april 2024
5“Jullie hebben geen idee”Woensdag1 mei 20243 april 2024
6“Ik wil dat het stopt”Woensdag8 mei 20243 april 2024
7“Denk goed na over wat je doet”Woensdag15 mei 20243 april 2024
8“Ik heb in alle bedjes gekeken”Woensdag22 mei 20243 april 2024

Kijkers zijn overwegend enthousiast over de serie

Gisteravond wilden kijkers massaal hun mening over de serie delen. Het regende positieve én negatieve reacties op social media. Zo waren veel kijkers erg te spreken over de eerste aflevering, maar vonden sommigen van hen het ook erg traag en moeizaam. Ook vallen kijkers over één bijzonder detail: het feit dat Olga Zuiderhoek de moeder van Huub Stapel speelt. In het echt schelen zij slechts acht jaar. Hieronder vind je een greep uit alle reacties.

Bekijk hieronder direct de trailer

Heb je de eerste aflevering gemist? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bezoek direct de kijkpagina op NLZIET. Hier kun je niet alleen de eerste aflevering terugkijken, maar kun je het complete seizoen ook al bingen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.