Gloednieuwe animatieserie ‘Zootropolis+’ is nú te zien op Disney+

Pratende dieren kennen we de laatste tijd natuurlijk vooral uit Sing en Sing 2, maar in 2016 was ook de animatiefilm Zootropolis (ook bekend als Zootopia) een grote hit. De film wist niet alleen een Oscar voor Beste Animatiefilm in de wacht te slepen, maar scoorde met een gemiddelde van een 8 op IMDb ook uitstekend onder de kijkers. Daarom zullen veel mensen blij zijn dat we nu kunnen terugkeren naar de dierenmetropool Zootropolis. Disney+ heeft vandaag namelijk de gloednieuwe serie Zootropolis+ gelanceerd.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit kun je verwachten van ‘Zootropolis+’

We gaan weer terug naar het Zootropolis waar het in 2016 allemaal begon. In zes korte afleveringen volgen we een aantal intrigerende personages. Enkele van hen hebben ook in de Oscarwinnende film al leren kennen, anderen zijn nieuw. Speciale aandacht is er voor Fru Fru, Mr. Big, Clawhauser, Bonnie en Stu Hopps, Duke en Sam. Zij maken allemaal een eigen avontuur mee. Zo moet Fru Fru een bruiloft plannen maar gooit haar nicht Tru Tru roet in het eten en evalueert Duke waar het mis is gegaan in zijn leven in ‘Duke The Musical’—die zich volledig afspeelt in zijn eigen hoofd.

Net als in de film maakt een indrukwekkende stemcast zijn opwachting. De stemmen van onder meer Maurice LaMarche, Kristen Bell, Idris Elba, Alan Tudyk, Ginnifer Goodwin, Bonnie Hunt, Charlotte Nicdao, Jason Bateman en Katie Lowes zullen voorbij komen. De productie lag in handen van Nathan Curtis, die eerder ook het razendpopulaire Encanto maakte. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

‘Zootropolis+’ is vanaf 9 november te zien op Disney+

Op woensdag 9 november 2022 is Zootropolis+ in première gegaan op Disney+. Hier kun je nu dus de zes korte afleveringen bingen. Ook de film waar het allemaal mee begon is hier uiteraard te vinden. De afleveringen sluiten naadloos aan op de film, bevatten leuke easter eggs en enkele cameo’s. Een marathon houden is dus zeker een goed idee. Iedere aflevering is ook los te kijken en heeft zijn hele eigen thematiek en genre.

Meer informatie over de serie

Zootropolis+ neemt je mee terug naar de dierenmetropool Zootropolis, via korte afleveringen die dieper duiken in de levens van de intrigerende inwoners van deze Oscarwinnaar. Onder hen Fru Fru, de chique spitsmuis, ZPD-receptionist en zoetekauw Clawhauser en Flash, de vlotte luiaard die vol verrassingen zit.

TitelZootropolis+
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 6 afleveringen
TaalEngels
CategorieFamilie, Komedie, Animatie
CastBonnie Hunt, Leah Latham, Alan Tudyk, Maurice LaMarche, Nate Torrence, Raymond S. Persi

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.