Zingt de acteur van ‘Bob Marley: One Love’ alles zelf?

Sinds kort kunnen fans van Bob Marley een bezoekje brengen aan de bioscoop. In de nieuwe film Bob Marley: One Love wordt het levensverhaal van de Jamaicaanse artiest verteld. Uiteraard komen er ook bekende nummers als No Woman, No Cry en Three Little Birds langs. Maar misschien vraag je je wel af of acteur Kingsley Ben-Adir alles zelf zingt. Wij vertellen je er alles over.

Het verhaal van Bob Marley in ‘One Love’

Het verhaal van de Jamaicaanse artiest Bob Marley is op het witte doek verschenen. Sinds enkele weken draait Bob Marley: One Love in de bioscoop. De film opent in een Jamaica dat verscheurd wordt door politieke onrust. Als er voor aanvang van een vredesconcert een aanslag op het leven van Bob gepleegd wordt, besluit hij dat het niet meer veilig is in zijn geboorteland. Hij vertrekt naar Engeland om het daar te maken, maar hij blijft altijd trouw aan de overtuigingen van Rastafari en hoopt ooit terug te keren naar Jamaica.

Zingt acteur Kingsley Ben-Adir zelf in ‘Bob Marley: One Love’?

De rol van Bob Marley wordt vertolkt door Kingsley Ben-Adir. De Britse acteur kun je kennen van Peaky Blinders, The OA en Barbie. In de nieuwe biopic One Love zet hij een geloofwaardige Bob Marley neer en zijn acteerwerk wordt dan ook geprezen. Al vragen veel kijkers zich ook af of het Ben-Adir zelf is die zingt.

Het verschilt heel erg of de acteur zelf de liedjes mag vertolken in biopics. Zo zong Taron Egerton wel alles zelf in Rocketman (over Elton John) en klonk Austin Butler bijna precies hetzelfde als Elvis Presley in de liedjes die hij uitvoerde voor de film Elvis. Kingsley Ben-Adir zingt niet alles zelf. Dat wil zeggen: voor de echte optredens is gewoon het stemgeluid van de echte Bob Marley gebruikt. Als Bob in de film tussendoor wat zingt of bijvoorbeeld aan het jammen is met zijn bandleden, hoor je vaak wel de stem van Ben-Adir. Voor deze rol moest hij dan ook leren zingen én leerde hij gitaarspelen. De acteur zegt hier tegenover Digital Spy het volgende over:

🗣️ “Ik wilde leren om te spelen en te zingen, omdat dat was wat Bob deed. Anders is het alsof je een voetballer speelt en nog nooit tegen een bal hebt geschopt.”
– Kingsley Ben-Adir

Meer informatie over de film

Bob Marley: One Love viert het leven en de muziek van een icoon die generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid. Ontdek voor het eerst op het grote scherm het krachtige verhaal van Bob Marley over het overwinnen van tegenspoed en de reis achter zijn revolutionaire muziek.

TitelBob Marley: One Love
Jaar2024
SoortFilm
Duur1 uur en 47 minuten
TaalEngels
CategorieBiografisch, Muziek
RegisseurReinaldo Marcus Green
CastKingsley Ben-Adir, Lashana Lynch

Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.