Ziggo laat weten: Viaplay F1-kanaal op TV sluit op 1 augustus (voorlopig)

Vorige week liet Ziggo weten dat zij kanaal 200 op de televisie open zullen stellen als speciale Formule 1-zender voor abonnees die via de provider een abonnement op Viaplay hebben genomen. Nu blijkt dat het om een tijdelijk kanaal gaat dat voorlopig beschikbaar blijft tot 1 augustus 2022. Het kanaal heet Viaplay Xtra.

Beschikbaarheid van Viaplay F1-kanaal op TV bij Ziggo blijkt tijdelijk: voorlopig tot 1 augustus

De redactie van Streamwijzer merkte op dat de landingspagina landingspagina van Viaplay op de officiële website van Ziggo was aangevuld met de volgende tekst met betrekking tot het televisiekanaal: “Als je via Ziggo een Viaplay-abonnement hebt, kijk je de Grand Prix gewoon op je tv. Net als vanouds. Het enige verschil: je gaat nu naar kanaal 200. Vanaf 19 maart tot 1 augustus 2022 worden in de raceweekenden de Formule 1 kwalificaties en wedstrijden tijdelijk live uitgezonden op kanaal 200. Je hebt hier alleen een mediabox of CI+ module EN een Viaplay-abonnement via Ziggo voor nodig.” Het blijkt dus om een tijdelijke mogelijkheid te gaan.

Wij hebben dan ook direct navraag gedaan bij Ziggo’s woordvoerder, om zo inzicht te proberen te krijgen in de plannen voor het lineair kijken van F1 in 2022. Zij laat desgevraagd weten: “Met Viaplay zijn afspraken gemaakt zodat we dit kanaal tijdelijk voor onze klanten beschikbaar kunnen maken. Ziggo biedt klanten toegang tot hun favoriete content, waarbij gemak en de beste kijkervaring voorop staat. Gedurende het F1 seizoen zullen we daarom samen met Viaplay evalueren of het kanaal langer beschikbaar blijft of niet.”

Het blijkt voor nu dus te gaan om een kanaal dat op 1 augustus 2022 zal ophouden te bestaan. Mochten Viaplay en Ziggo besluiten om de zender open te laten staan na die datum, dan zullen we hier later meer over horen. Natuurlijk vermelden we dit nieuws dan direct via onze website en social media kanalen.

Ziggo stelt kanaal 200 open voor Formule 1 in 2022

Vorige week stelde KPN per ongeluk kanaal 225 open voor klanten, waaruit bleek dat het dit jaar tóch mogelijk wordt om lineair via de TV naar uitzendingen van de Formule 1 te kijken. De redactie van Streamwijzer nam toen contact op met Ziggo om te vragen hoe het bij deze provider in zijn werk zal gaan.

In een reactie liet zij toen weten: “Vanaf 19 maart worden in de raceweekenden de Formule 1 kwalificaties, wedstrijden en studio programmering tijdelijk uitgezonden op het lineaire kanaal 200. Doordeweeks en in weekenden dat er niet geracet wordt zullen er op dit kanaal o.a. herhalingen getoond worden. Dit lineaire kanaal is alleen beschikbaar voor klanten die via Ziggo een abonnement op Viaplay afnemen en beschikken over een mediabox of CI+ Module.” Op dat moment werd door Ziggo nog niet vermeld dat het om een tijdelijk lineair kanaal zou gaan.

Alléén voor ‘eigen’ Viaplay abonnees te ontvangen

Belangrijk om te benadrukken is het feit dat dit F1-kanaal enkel te ontvangen zal zijn voor klanten die via Ziggo een abonnement op Viaplay hebben afgesloten. Mocht je dus gebruik hebben gemaakt van andere aanbiedingen voor Viaplay, zoals de rechtstreekse tijdelijke 28% korting, dan kun je niet via het lineaire kanaal 200 naar de Formule 1 kijken.

De actie die Ziggo hier op haar website aanbiedt geldt voor alle klanten, zowel huidig als nieuw. Je betaalt de eerste 4 maanden €20,- om de streamingdienst uit te proberen (dus €5,- per maand), waarna je tot 1 augustus €9,99 p/m betaalt en vervolgens €13,99. Het pakket met aanbod van sporten, films en series is exact hetzelfde qua inhoud als wanneer je direct bij Viaplay een abonnement afsluit. Alleen de beschikbaarheid van het lineaire kanaal verschilt.

Mocht je wel van een andere actie dan die van Ziggo gebruik hebben gemaakt, dan kun je nog steeds op veel apparaten met een app kijken, waaronder veelal op je TV en zelfs op je Mediabox Next bij Ziggo. Over de laatste optie laat de woordvoerder ons weten: “De Viaplay app op de Mediabox Next is inderdaad toegankelijk voor alle abonnees van Viaplay.”

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅