Film- en seriefans met Ziggo hebben geluk: internetsnelheid voor bijna alle klanten fors verhoogd

Heb jij een internetabonnement bij Ziggo? Dan heb je geluk! De aanbieder heeft besloten om de internetsnelheid voor Ziggo-klanten fors te verhogen. Goed nieuws voor film- en serieliefhebbers met een Ziggo-internetverbinding dus, want het laden van films en series in de hoogste kwaliteit zal nu dus nog korter duren. In dit artikel lees je hoe veel sneller jouw internet is geworden en hoe je de snelheidsverhoging direct kunt activeren en testen.

Ziggo verhoogt internetsnelheid voor ruim 3,3 miljoen klanten

Ziggo heeft besloten om per maandag 12 april om 12:00 uur ’s middags de internetsnelheid van bijna alle pakketten flink te verhogen, waardoor deze upgrade van toepassing is op ruim 3,3 klanten van het telecombedrijf. Voor liefhebbers van films en series betekent dat dus dat je nog sneller in de hoogste kwaliteit naar je favoriete titels op Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, discovery+ en andere streamingdiensten kunt kijken zonder te hoeven wachten tot de titel klaar is met bufferen.

Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt van VodafoneZiggo, laat het volgende over de snelheidsverhoging weten: “De verhoging van de internetsnelheden geldt voor ruim 3,3 miljoen consumenten en bedrijven. Het netwerk wordt steeds intensiever gebruikt. Daarom zitten wij niet stil, verbeteren we continu ons netwerk en zorgen we dat de snelheid van het internet bij onze klanten helemaal bij de tijd blijft.”

Bekijk het officiële bericht over deze snelheidsverhoging op de website van Ziggo 👨‍💻⚡️

De oude en nieuwe snelheid in de onderstaande tabellen geeft weer hoeveel sneller de downloadsnelheid en uploadsnelheid van elk pakket is geworden in Mbit per seconde.

Particuliere pakketOude snelheidNieuwe snelheid
Internet Basic25 / 2,5 Mbit/s40 / 5 Mbit/s
Internet Start50 / 5 Mbit/s75 / 10 Mbit/s
Internet Start (X)XL100 / 10 Mbit/s150 / 15 Mbit/s
Internet Complete250 / 25 Mbit/s300 / 30 Mbit/s
Internet Max500 / 40 Mbit/s600 / 40 Mbit/s
Zakelijk pakketOude snelheidNieuwe snelheid
Zakelijk Internet Start60 / 10 Mbit/s100 / 30 Mbit/s
Zakelijk Internet Compleet300 / 40 Mbit/s500 / 40 Mbit/s
Zakelijk Internet Max600 / 50 Mbit/s700 / 50 Mbit/s
Zakelijk Internet Plus400 / 40 Mbit/s700 / 50 Mbit/s
Connect ZZP Pro 200200 / 40 Mbit/s500 / 40 Mbit/s
Connect ZZP Instap25 / 5 Mbit/s50 / 20 Mbit/s

Zo zorg je dat je direct sneller internet bij Ziggo hebt

Je kunt ervoor kiezen om je eigen internet te laten zoals het is en in dat geval zal de snelheidsverhoging uiterlijk op 31 mei 2021 doorgevoerd worden. Je kunt echter ook kiezen om zelf je modem te resetten, waarna de verhoging direct doorgevoerd zal zijn. Dat werkt ontzettend simpel:

  1. Trek de stekker van je Ziggo-modem uit het stopcontact
  2. Wacht minstens 60 seconden
  3. Doe de stekker opnieuw in het stopcontact
  4. Wacht tot je internet opnieuw is opgestart (max. ± 15 minuten)
  5. Geniet direct van je snellere internetverbinding! Check met de Ziggo Speedtest direct hoe snel je internet nu is geworden.

TotaalTV waarschuwt voor mogelijke prijsverhoging

Zo’n plotselinge snelheidsverhoging voor bijna alle klanten lijkt te mooi om waar te zijn en dat is het misschien ook wel. In een artikel van TotaalTV wordt er namelijk op gewezen dat in 2019 ook de internetsnelheden fors werden verhoogd, waarna een prijsverhoging werd doorgevoerd door de internetaanbieder. Hierover is natuurlijk nog niets met zekerheid te zeggen, maar het is wel een belangrijke notitie om in het achterhoofd te houden bij het vrolijke nieuws dat je internet zo ontzettend veel sneller wordt.