Ziggo-klanten kunnen nu ook naar Hayu en Cinetree kijken via televisie

Ben je klant van Ziggo met een televisie-abonnement? Dan is de kans groot dat je via je bruikleendecoder naar apps van Netflix, Videoland, en andere streamingdiensten kijkt. Sinds deze week zijn ook de apps van Hayu en Cinetree aan de Mediabox Next en Mediabox XL van Ziggo toegevoegd, waardoor via de decoder naar programma’s op deze video on demand-platforms kan worden gekeken.

Apps van Cinetree en Hayu bij de Mediabox van Ziggo televisie

Een paar maanden geleden kwam al het goede nieuws dat de app van Amazon Prime Video aan de Mediabox Next van Ziggo toegevoegd was, maar op dinsdag 25 mei werd via TotaalTV ook vermeld dat de apps van Cinetree en Hayu op het apparaat zijn verschenen. Vanaf nu kun je via de bruikleendecoder Mediabox Next en Mediabox XL naar deze streamingdiensten kijken als klant van Ziggo.

Weet jij niet of je de Mediabox Next hebt? Bekijk hier de Mediabox Next op de officiële website van Ziggo of hier de Mediabox XL en vergelijk hem met het apparaat dat op jouw TV is aangesloten. Eerder waren al apps van Netflix, Videoland, Amazon Prime Video en andere film- en seriesplatforms op de bruikleendecoders te downloaden.

Bekijk hier: overzicht van alle apps van streamingdiensten via de officiële website van Ziggo 📺

Stap voor stap uitleg: zo download je de app van Hayu of Cinetree op Ziggo’s bruikleendecoder

Wie graag een duidelijke en stapsgewijze uitleg wilt voor het installeren van de app van Hayu of Cinetree op de Mediabox Next, is het makkelijk om de onderstaande punten stap voor stap te volgen. Hierbij is het wel essentieel om een (gratis proef)abonnement op de desbetreffende streamingdienst te hebben, omdat er anders niet naar de films en series van het video on demand-platform kan worden gekeken.

  1. Ga naar Hayu of Cinetree om een (gratis proef)abonnement te nemen als je die nog niet hebt
  2. Druk op de Home-knop (🏠) van je afstandsbediening
  3. Klik op Apps
  4. Ga naar de App store
  5. Zoek naar Cinetree of naar Hayu
  6. Download de app, open hem, log in bij je account en begin direct met kijken! 🍿

Geen Mediabox en toch films en series via je TV kijken?

Als je niet de Mediabox van Ziggo hebt, kun je met een Chromecast of Apple TV alsnog heel eenvoudig films en series vanaf de Cinetree of Hayu applicatie op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen. Koop hiervoor één van beide apparaatjes voor een lage prijs door op de naam hierboven te klikken, installeer hem eenvoudig in je televisie en begin met streamen naar je televisie.

Dit apparaatje is geschikt voor de meeste televisies, mits ze een HDMI-aansluiting hebben. In principe maakt een Chromecast of Apple TV van elke televisie een zogenaamde Smart TV. Bedenk je bij deze aankoop wel dat een Chromecast geschikt is om vanaf elk soort apparaat naar je TV te streamen, maar dat een Apple TV kastje alleen werkt in combinatie met een Apple mobiel (iPhone), tablet (iPad) of laptop (Macbook).