Goed nieuws voor Ziggo-klanten: Disney+ eindelijk beschikbaar

Vanaf deze week is het dan eindelijk zover: Ziggo heeft een Disney+-app geïntroduceerd waarmee Ziggo-klanten die een abonnement hebben op de streamingdienst al hun films en series kunnen ontvangen op hun tv. De app is geschikt voor de Mediabox Next en Next Mini en biedt abonnees toegang tot duizenden uren aan content van onder meer Pixar, Marvel en Star Wars.

Disney+ voortaan beschikbaar via Ziggo

Wie klant van Ziggo is met een Mediabox Next of een Next Mini en daarnaast een abonnement heeft op Disney+, zal vanaf nu met nog meer eenvoud naar alle films en series op de streamingdienst binnen de televisieomgeving kunnen kijken. Ziggo heeft op 12 december namelijk een app van Disney+ gelanceerd, waardoor je met enkele klikken kunt beginnen met streamen. Belangrijk om te weten: je hebt wel zelf een Disney+ abonnement nodig om te kunnen streamen.

De app vind je in het menu van de Ziggo Mediabox Next- en Next Mini-decoders. Het opstarten en zoeken doe je via de afstandsbediening of met de Voice Remote-functie. Films, series en documentaires van The Walt Disney Company zijn met deze overzichtelijke app vervolgens te zien in 4K- of UHD-beeldkwaliteit. Je leest er hier op de Disney+ pagina op de officiële website van Ziggo alles over.

Disney+ tv nieuw bij ziggo
Beeld: Ziggo

Ziggo en Disney+ zijn verheugd met de samenwerking. Een groot voordeel hiervan is dat Ziggo-klanten hun Disney+-abonnement vanaf nu ook kunnen bestellen, beheren en betalen via Mijn Ziggo. Handig! Over de samenwerking zegt Disney+ het volgende:

“We zijn verheugd dat we ons strategische partnership met VodafoneZiggo verder kunnen uitbreiden met Disney+. De Disney+ streamingdienst wordt op deze manier toegankelijk voor een groot aantal Ziggo klanten en het is nog makkelijker om het aanbod van Disney+ direct op het platform van Ziggo te bekijken.”
– Bart Verhoeven, Director Platform Distribution van The Walt Disney Company

Stap voor stap uitleg: zo download je de Disney+app op Ziggo’s bruikleendecoder

Voor wie graag een duidelijke en stapsgewijze uitleg wilt voor het installeren van de app van Disney+ op de Mediabox Next of Next Mini, hebben we onderstaand stappenplan op een rijtje gezet. Hierbij is het wel essentieel om een abonnement op de desbetreffende streamingdienst te hebben, omdat er anders niet naar de films en series van het video on demand-platform kan worden gekeken.

  1. Ga naar de officiële website van Disney+ om een abonnement te nemen als je die nog niet hebt
  2. Druk op de Home-knop (🏠) van je afstandsbediening
  3. Klik op Apps
  4. Ga naar de App store
  5. Zoek naar Disney+
  6. Download de app, open hem, log in bij je account en begin direct met kijken! 🍿

Volledige aanbod van films en series op Disney+ in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het aanbod van films en series op Disney+ in Nederland is en welke films en series er binnenkort aankomen.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.