Kan ik Disney+ op Ziggo kijken via een app?

Benieuwd of je Disney+ kunt kijken bij Ziggo via een app? Eerst was dat niet mogelijk, maar inmiddels wel bij verschillende decoders. Daarnaast zijn er nog veel andere opties om op je tv naar Disney+ te kijken. Die worden in de rest van dit artikel ook omschreven.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 15% korting om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Disney Plus op tv

Er zijn veel manieren om via de televisie naar Disney Plus te kijken. In dit artikel focussen we op de situatie voor Ziggo abonnees, maar in het artikel Disney Plus op tv leggen we uit hoe iedereen (ongeacht de provider) via de televisie eenvoudig naar Disney+ kan kijken.

Disney Plus bij de Ziggo Mediabox

Opnemen, films en series bestellen via Movies & Series, live-tv pauzeren en terugspoelen. Met de Ziggo Mediabox XL kijk je programma’s, films en series in HD-kwaliteit, wanneer het je uitkomt. Vroeger heette het de Horizon Mediabox. Sinds december 2022 is er ook een Disney+ app bij Ziggo’s mediabox beschikbaar. De app vind je in het menu van de Ziggo Mediabox Next- en Next Mini-decoders. Het opstarten en zoeken doe je via de afstandsbediening of met de Voice Remote-functie. Films, series en documentaires van The Walt Disney Company zijn met deze overzichtelijke app vervolgens te zien in 4K- of UHD-beeldkwaliteit. Je leest er hier op de Disney+ pagina op de officiële website van Ziggo alles over.

Disney+ app op Samsung Smart TV

Veel fans vroegen zich af wanneer het mogelijk zou worden om een app te downloaden op de Samsung Smart TV, zoals bij Netflix en Videoland. Eerder liet Disney al weten dat ze er hard mee bezig waren en dat de app naar verwachting voor de officiële lancering van Disney+ op 12 november zou volgen. Nu heeft Disney vanaf 31 oktober de app openbaar gemaakt voor een deel van de Samsung Smart TV’s. Welke TV’s dit zijn en wanneer de rest volgt vermelden we in het artikel over de Disney+ app op de Samsung Smart TV.

Stap voor stap: zo kijk je Disney+ op een Smart TV

Heb je een web browser app op je Smart TV? Die kun je gelukkig nu al wel inzetten om Disney+ te streamen! Meerdere kijkers hebben aangegeven dat het mogelijk is via de web browser naar de website van Disney+ te gaan en in te loggen. Vervolgens kan, ietwat minder gebruiksvriendelijk maar alsnog naar toebehoren, gewoon naar alle films en series gekeken worden!

  1. Open het menu van je Smart TV.
  2. Ga naar de web browser app.
  3. Ga naar www.disneyplus.com.
  4. Log in bij je account.
  5. Veel plezier met streamen!

Casten van de Disney+ app naar je televisie

Behalve deze gratis optie is het met een Apple TV of Chromecast ook heel eenvoudig om een film of serie vanaf Disney+ op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen.