Goed nieuws voor Ziggo-klanten: Amazon Prime Video app voor Mediabox Next nu beschikbaar

Wie klant van Ziggo is met een Mediabox Next en daarnaast een abonnement op de streamingdienst Amazon Prime Video heeft, zal vanaf nu met nog meer eenvoud naar alle films en series op het video on demand-platform binnen de televisieomgeving kunnen kijken. Ziggo heeft namelijk in maart 2021 voor de Mediabox Next een app van Amazon Prime Video gelanceerd, waardoor je met enkele klikken kunt beginnen met streamen.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

App van Amazon Prime Video bij de Mediabox Next van Ziggo

Op woensdag 10 maart rapporteerde TotaalTV dat er nu via de bruikleendecoder Mediabox Next naar Amazon’s streamingdienst Prime Video gekeken kan worden. Weet jij niet of je de Mediabox Next hebt? Bekijk hier de Mediabox Next op de officiële website van Ziggo en vergelijk hem met het apparaat dat op jouw TV is aangesloten.

Nieuwe klanten van Amazon Prime Video kunnen overigens 30 dagen gratis de streamingdienst uitproberen, zo ook wanneer via de Mediabox Next voor het eerst wordt gekeken. Eerder waren al apps van Netflix, Videoland, NPO en andere film- en seriesplatforms op de bruikleendecoder te downloaden.

Bekijk hier een overzicht van alle apps van de Ziggo Mediabox Next via de officiële website van de internet-, TV- en telefoonprovider. Amazon Prime Video zal binnenkort aan dit overzicht toegevoegd worden, maar is op het moment van schrijven al wel beschikbaar. De Mediabox Next heeft rechts van het midden een schermpje, waarvan rechts 1 ovale knop zit en links 2 ovale knoppen met een – en een + 📺

Stap voor stap uitleg: zo download je de app van Amazon Prime Video op Ziggo’s bruikleendecoder

Wie graag een duidelijke en stapsgewijze uitleg wilt voor het installeren van de app van Amazon Prime Video op de Mediabox Next, is het makkelijk om de onderstaande punten stap voor stap te volgen. Hierbij is het wel essentieel om een (gratis proef)abonnement op Amazon Prime Video te hebben, omdat er anders niet naar de films en series van het video on demand-platform kan worden gekeken.

  1. Ga naar de officiële website van Amazon Prime Video om een (gratis proef)abonnement te nemen als je die nog niet hebt
  2. Druk op de Home-knop (🏠) van je afstandsbediening
  3. Klik op Apps
  4. Ga naar de App store
  5. Zoek naar Amazon Prime Video
  6. Download de app, open hem, log in bij je account en begin direct met kijken! 🍿

Geen Mediabox Next en toch films en series via je TV kijken?

Als je niet de Mediabox Next van Ziggo hebt, kun je met een Chromecast of Apple TV alsnog heel eenvoudig films en series vanaf de Amazon Prime Video applicatie op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen. Koop hiervoor één van beide apparaatjes voor een lage prijs door op de naam hierboven te klikken, installeer hem eenvoudig in je televisie en begin met streamen naar je televisie.

Dit apparaatje is geschikt voor de meeste televisies, mits ze een HDMI-aansluiting hebben. In principe maakt een Chromecast of Apple TV van elke televisie een zogenaamde Smart TV. Bedenk je bij deze aankoop wel dat een Chromecast geschikt is om vanaf elk soort apparaat naar je TV te streamen, maar dat een Apple TV kastje alleen werkt in combinatie met een Apple mobiel (iPhone), tablet (iPad) of laptop (Macbook).