Ontroerende Nederlandse film ‘Zee van Tijd’ nu al te streamen

Kijkers en recensenten zijn behoorlijk enthousiast over de Nederlandse film Zee van Tijd, die op beoordelingssite IMDb een dikke 7,8 krijgt van stemmers. Het ontroerende drama met Reinout en Gijs Scholten van Aschat in de hoofdrollen is nu al te zien vanuit je eigen thuisbioscoop. Pathé Thuis heeft de film namelijk op 5 januari 2023 toegevoegd aan haar aanbod.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Waar gaat ‘Zee van Tijd’ over?

Het Nederlands Film Festival werd in 2022 geopend met Zee van Tijd, een film die draait om twee ouders die een jong kind verliezen. We worden meegenomen naar de jaren 80, als Lucas en Johanna samen met hun vijfjarige zoontje Kai een zeiltocht maken over de Atlantische Oceaan. Ze zijn dolgelukkig en hebben de tijd van hun leven, totdat Kai ongemerkt in het water terechtkomt en niet meer te vinden is. Het ongeluk verscheurt de relatie tussen de twee geliefden, die elkaar veertig jaar later weer ontmoeten.

De film springt heen en weer tussen het heden en verleden en neemt je in het allesomvattende verdriet van de (jonge) ouders. Dat Zee van Tijd gedragen wordt door vier steengoede acteurs (Sallie Harmsen en Elsie de Brauw als Johanne, vader en zoon Reinout en Gijs Scholten van Aschat als Lucas) zorgt ervoor dat hij nog meer indruk maakt. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden van de geprezen film.

‘Zee van Tijd’ is sinds 5 januari 2023 te zien bij Pathé Thuis

Op donderdag 5 januari 2023 werd het mogelijk om Zee van Tijd te streamen. De film werd op die dag namelijk toegevoegd aan het aanbod van TVOD-streamingdienst Pathé Thuis, waar je hem kunt kopen voor €9,99. Je kunt er ook voor kiezen om twee weken te wachten en de film vanaf donderdag 19 januari voor een lagere prijs te huren.

Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Pathé Thuis maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren ’80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld.

TitelZee van Tijd
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 56 minuten
TaalNederlands
CategorieDrama
RegisseurTheu Boermans
CastSallie Harmsen, Reinout Scholten van Aschat, Elsie de Brauw, Gijs Scholten van Aschat, River Oosterink

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.