Aangrijpende film ‘Zee van Tijd’ staat sinds vandaag op Netflix

Twee jonge ouders verliezen hun kindje en daarna elkaar. Veertig jaar later besluiten ze hun liefde een tweede kans te geven, maar kunnen ze het verleden loslaten? Dit is het hartverscheurende principe van het waargebeurde drama Zee van Tijd. Pas op: waarschijnlijk houd je het niet droog, dus houd tissues in de aanslag als je deze film gaat bekijken. Hij staat sinds 30 maart 2023 op Netflix.

📲 Let op: Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en kijktips delen met andere liefhebbers van films en series? → Sluit je direct aan bij de Streamwijzer Community op WhatsApp 😎

Waargebeurde dramafilm ‘Zee van Tijd’

Zee van Tijd neemt ons mee naar de jaren 80, waar Lucas en Johanna samen met hun vijfjarige zoontje Kai een zeiltocht over de Atlantische Oceaan maken. Ze zijn dolgelukkig en hebben de tijd van hun leven, totdat Kai ongemerkt in het water terechtkomt en niet meer te vinden is. Het ongeluk verscheurt de relatie tussen de twee jonge ouders, die elkaar veertig jaar later weer ontmoeten. Krijgt hun liefde toch nog een tweede kans?

Deze film opende in 2022 het Nederlands Film Festival, werd geprezen door kijkers en critici en wordt dan ook gedragen door vier steengoede acteurs. Sallie Harmsen en Elsie de Brauw spelen de rol van Johanna, vader en zoon Reinout en Gijs Scholten van Aschat verschijnen als Lucas. De film springt heen en weer tussen het heden en het verleden en neemt je mee in het hartverscheurende verdriet van de ouders. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

Zee van Tijd trailer (openingsfilm Nederlands Film Festival 2022) | Nu verkrijgbaar op VOD

‘Zee van Tijd’ is nu te zien op Netflix

Op donderdag 30 maart was het zover en verscheen Zee van Tijd op Netflix. Naast Soof 3 (op 2 maart) en Luizenmoeder – De Film (op 28 maart) is dit opnieuw een film van eigen bodem die naar de streaminggigant kwam.

Zee van Tijd verscheen eerder al op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Hier kun je hem zonder abonnement kopen voor €9,99 en huren vanaf €4,99. Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

→ Geen abonnement op Netflix? Bekijk direct Zee van Tijd op Pathé Thuis 🍿

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren ’80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld.

TitelZee van Tijd
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 56 minuten
TaalNederlands
CategorieDrama
RegisseurTheu Boermans
CastSallie Harmsen, Reinout Scholten van Aschat, Elsie de Brauw, Gijs Scholten van Aschat, River Oosterink

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.