Zandvoort F1 Grand Prix gratis te zien in Nederland, zowel op tv als online

Goed nieuws voor mensen die dolgraag naar Formule 1 kijken, maar momenteel geen abonnement op de streamingdiensten Viaplay of F1 TV hebben. Zij kunnen namelijk helemaal gratis kijken naar de Grand Prix van Zandvoort. Dat is door een deal met de NOS zowel mogelijk via de tv-zender NPO 1 bij hun huidige provider als bij de online streamingdienst NLZIET en de website van de omroep.

Hoge verwachtingen van de Formule 1 Grand Prix van Zandvoort

Dit seizoen van de Formule 1 staat natuurlijk eigenlijk maar in het tegen van één ding: de onoverwinnelijkheid van team Red Bull Racing en dan voornamelijk ‘onze’ Max Verstappen. Inmiddels heeft hij al zo’n ruime voorsprong opgebouwd ten opzichte van zijn concurrenten in de huidige WK-stand, dat het eigenlijk vooral de vraag is wannéér de winst van de derde wereldtitel kan worden bijgeschreven. In België plaatste hij zich vanwege zijn achtste overwinning op rij boven het illustere rijtje van Nico Rosberg, Michael Schumacher en Alberto Ascari die het wisten te presteren om zo vaak achtereenvolgende op de hoogste trede van het podium te komen. De enige die dit vaker lukte was Sebastian Vettel in 2013. Mocht ‘Super Max’ dit weekend wederom winnen, dan staat hij dus op gelijke hoogte in deze ranglijst en krijgt hij zicht op een felbegeerde solo eerste positie.

Daarnaast gaat het weer opnieuw meespelen, zoals wel vaker het geval is bij GPs in de lage landen. Op het moment van schrijven wordt er voor vrijdag (vrije trainingen 1 + 2) in totaal 3,1 millimeter regen in Zandvoort verspeld, maar dit loopt op naar 3,6 millimeter op zaterdag (vrije training 3 + kwalificatie) en zelfs 5,1 millimeter op zondag (race). Zal het een kletsnatte race gaan worden met veel spektakel in ons koude kikkerlandje? Dat belooft wat!

Maar het meest spannende is misschien nog wel het feit dat dit de eerste race na de zomerstop is. Hebben de teams veel aan de bolides gesleuteld in de tussentijd? En is er een ploeg die ineens op magische wijze vele malen sneller of langzamer is geworden? We gaan het meemaken. Je kunt alvast het tijdschema checken om te weten wanneer elk onderdeel dit weekend op het programma staat.

We are all set - Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix

Je hoeft geen abonnement bij Viaplay of F1 TV te hebben voor de GP van Zandvoort

Normaal gesproken zijn Viaplay en F1 TV de enige twee streamingdiensten met Formule 1-uitzendrechten in handen, maar dit weekend ligt dat net even anders. De Nederlandse tv-omroep NOS mag namelijk door een akkoord met Viaplay de volledige uitzending vertonen via NPO 1 en dit kanaal is natuurlijk gewoon op de televisie te ontvangen. Daardoor kun je via providers als Ziggo, KPN en T-Mobile lineair naar de uitzending kijken. Belangrijk om te weten: het gaat hier alleen om de volledige race én de samenvatting van de kwalificatie. De vrije trainingen worden niet door de NOS vertoond.

Mocht je geen lineair televisie-abonnement hebben, dan kun je gelukkig ook gewoon via online tv alles gratis volgen. Dit kan soms rechtstreeks bij je provider, maar is ook mogelijk via de streamingdienst NLZIET. Onder de 38+ zenders van deze videodienst vallen namelijk ook de publieke zenders. Bovendien kijk je de eerste 14 dagen gratis, waardoor je de race volledig kosteloos kunt volgen.

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Vrije trainingen en kwalificatie zijn nog wél gewoon met abonnement te volgen

We noemden het net al even, maar de vrije trainingen zijn dus exclusief bij de streamingdiensten te zien. Je moet hiervoor dus een abonnement bij Viaplay of F1 TV Pro hebben. Hetzelfde geldt voor mensen die graag live de volledige kwalificatie willen volgen en niet tevreden genoeg zijn met de samenvatting van dit onderdeel.

Goed om te weten: deze beide streamingdiensten hebben wel tijdelijk toffe promotie-aanbiedingen. Momenteel krijg je namelijk vier maanden lang 20% korting bij F1 TV, wat precies genoeg is om het gehele Formule 1-seizoen af te kijken. Daarnaast kun je bij Viaplay nu drie maanden lang 37% korting claimen vanwege de start van de tweede sporthelft van het jaar. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!

SoortDatumTijdenKijken
1️⃣ Vrije trainingVrijdag 25 augustus12:30 – 13:30⭕️ Viaplay en F1 TV Pro
2️⃣ Vrije trainingVrijdag 25 augustus16:00 – 17:00⭕️ Viaplay en F1 TV Pro
3️⃣ Vrije trainingZaterdag 26 augustus11:30 – 12:30⭕️ Viaplay en F1 TV Pro
⏱️ KwalificatieZaterdag 26 augustus15:00 – 16:00🔴 NLZIET (samenvatting), Viaplay en F1 TV Pro
🏁 RaceZondag 27 augustus15:00 – 17:00🔴 NLZIET, Viaplay en F1 TV Pro

Afbeelding ter illustratie