Gloednieuwe kerstfilm met ‘Sex Education’-ster volgende week al te zien

Het seizoen van de gloednieuwe kerstfilms is inmiddels in volle gang. Op Netflix komt er elke week wel een nieuwe kerstachtige romcom online, waarvan Falling for Christmas met Lindsay Lohan al een grote hit was, en ook op Amazon Prime Video barst het feestseizoen langzaam los. Daar wordt volgende week de gloednieuwe, hartverwarmende kerstfilm Your Christmas Or Mine? toegevoegd, met in de hoofdrol Sex Education-acteur Asa Butterfield.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Kerstfilm ‘Your Christmas Or Mine?’ vanaf 2 december te zien

Asa Butterfield is bij het grote publiek vooral bekend als Otis uit Sex Education, al kun je hem ook kennen van films als The Boy in the Striped Pyjamas, Hugo en Ender’s Game. In de gloednieuwe kerstfilm Your Christmas Or Mine? speelt hij de rol van student James. Als hij op het treinstation afscheid neemt van zijn vriendin Hayley besluit hij op het laatste moment toch van trein te wisselen en haar te volgen voor de feestdagen. Het enige probleem? Zij heeft precies hetzelfde plan. Zo komt zij terecht in een kil herenhuis waar kerstmis niet lijkt te bestaan en hij in een warme en chaotische familie waar de feestdagen erg belangrijk zijn. Een sneeuwstorm zorgt ervoor dat ze vastzitten. En dan blijkt ook nog eens dat ze elkaar allebei niet alles verteld hebben…

Naast Butterfield komt ook Lucien Laviscount voorbij, die vooral bekend is als Alfie uit Emily in Paris. Ook Harry Potters David Bradley maakt zijn opwachting. De rol van Hayley wordt gespeeld door nieuwkomer Cora Kirk. De film is vanaf 2 december exclusief te zien op Amazon Prime Video. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden om in de stemming te komen.

Nieuwe kerstfilms om in 2022 te kijken

Naast Your Christmas Or Mine? zijn er nog veel meer (oude en nieuwe) kerstfilms te zien op de streamingdiensten. Vooral naar Netflix komen dit jaar weer ontzettend veel kerstfilms. Als je weten wat je allemaal kunt kijken dit feestseizoen, kun je ook altijd bij dé Ultieme Streamwijzer Kerstfilmgids 2022 terecht.

Hierin vind je 111 kijktips die het zeker waard zijn om dit jaar rond kerst een kijkje bij te nemen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je genoeg te streamen hebt.

Meer informatie over ‘Your Christmas Or Mine?’

Studenten Hayley en James zijn jong en verliefd. Na hun afscheid voor Kerstmis op een Londens treinstation nemen ze allebei dezelfde dwaze beslissing om van trein te wisselen en elkaar te verrassen. Terwijl ze elkaar op het station passeren, zijn ze zich er totaal niet van bewust dat ze zojuist van kerstmis hebben geruild. Hayley komt aan in een groot herenhuis in een klein dorpje op het platteland van Gloucester en treft daar een plek aan waar Kerstmis niet bestaat, terwijl James naar het noorden gaat naar een kleine twee-onder-een-kapwoning in Macclesfield en daar het warme en chaotische feestgedruis aantreft dat alleen een grote familie Kerstmis kan brengen.

TitelYour Christmas Or Mine?
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 35 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Komedie
RegisseurJim O’Hanlon
CastAsa Butterfield, Cora Kirk, Alex Jennings, David Bradley, Harriet Walters, Daniel Mays, Angela Griffin, Natalie Gumede, Lucien Laviscount, Ram John Holder

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.