Wanneer komt ‘Young Sheldon’ seizoen 6 op HBO Max in Nederland?

Fans van de The Big Bang Theory-prequel Young Sheldon zitten nu al een tijdje te wachten op het zesde seizoen. Op de Amerikaanse zender CBS is dit gloednieuwe seizoen op 29 september 2022 van start gegaan, maar wanneer kunnen we hier ook in Nederland naar kijken? Oftewel: wanneer komt seizoen 6 van Young Sheldon op HBO Max in Nederland? In dit artikel delen we alle informatie die we nu hebben met je.

Komt er een ‘Young Sheldon’ seizoen 6?

In 2021 werd Young Sheldon, dat toen nog maar vier seizoenen telde, verlengd met wel drie nieuwe seizoenen. Het vijfde seizoen is al te zien op HBO Max, het zesde seizoen werd afgelopen najaar uitgezonden in Amerika en het zevende seizoen moet nog gemaakt worden. Goed nieuws dus voor de fans, want het verhaal van Young Sheldon is nog lang niet afgelopen.

Wanneer komt seizoen 6 van ‘Young Sheldon’ op HBO Max in Nederland?

Omdat het zesde seizoen van Young Sheldon vorig jaar al te zien was op de Amerikaanse zender CBS had men verwacht dat het ook snel naar HBO Max zou komen. Uiteindelijk hebben we er best lang op moeten wachten, maar nu weten we eindelijk wanneer het zover is: op zaterdag 1 juli. Op die datum voegt de paarse streamingdienst het complete zesde seizoen toe aan het aanbod.

Waar gaat het verhaal van ‘Young Sheldon’ over?

De serie speelt zich af voorafgaand aan de Big Bang Theory en volgt de jonge Sheldon Cooper die naar de middelbare school gaat en probeert zijn weg te vinden in de wereld om hem heen terwijl zijn familie en vrienden proberen om te gaan met zijn unieke intellectuele capaciteiten.

TitelYoung Sheldon
Jaar2017-
SoortSerie
Duur6 seizoenen
TaalEngels
CategorieKomedie
IMDb7,6 uit 60.000 stemmen
MakersChuck Lorre, Steven Molaro
CastIain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Montana Jordan, Raegan Revord, Jim Parsons, Annie Potts, Ryan Phuong

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.