‘You’ seizoen 5: dit is wat je kunt verwachten

Het is alweer even geleden sinds we Penn Badgley de rol van Joe zagen spelen in You. Gelukkig werd al snel bekend dat we nog geen afscheid hoeven nemen van de populaire serie. De opnames van seizoen 5 zijn namelijk in volle gang. Maar wat kunnen we allemaal van seizoen vijf van You verwachten? En wanneer kunnen we de nieuwe reeks op Netflix verwelkomen? Let op: dit artikel bevat spoilers over eerder verschenen seizoenen.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Verhaal van seizoen 5

In 2018 verscheen het eerste seizoen van You. In de serie volgen we het personage Joe Goldberg (gespeeld door Penn Badgley). Hij lijkt in eerste instantie ontzettend lief en charmant, maar niks blijkt minder waar. Al snel blijkt namelijk dat Joe een geobsedeerde stalker is. Hij doet er alles aan om de mensen die hij lief heeft gelukkig te maken. Zelfs als hij daarvoor mensen uit de weg moet ruimen. Na drie ontzettend spannende seizoenen verscheen op 9 maart 2023 het tweede deel van seizoen 4.

Op het einde van seizoen 4 zien we dat Joe en Kate in New York wonen. Seizoen 5 zal zich dus niet meer afspelen in Europa, maar het leven van de twee in de Amerikaanse stad volgen. Dit verklapte acteur Penn Badgley zelf op het TUDUM-evenement van Netflix. Daar werd ook een teaser getoond, waarin Joe de volgende woorden uitspreekt: “Hoewel ik nog niet kan zeggen wie, weten we allemaal dat er veel losse eindjes zijn uit Joe’s verleden. De vraag is: ‘Wie ben jij?'” Wat volgden waren beelden van verschillende personages. Zelf zegt Penn Badgley dat zijn personage zomaar eens bekenden uit zijn verleden zou kunnen tegenkomen. Spannend! Hieronder bekijk je direct de teaser.

Wanneer verschijnt seizoen 5 op Netflix?

Een paar weken na de release van het tweede deel van seizoen 4 liet Netflix al weten dat we ons kunnen verheugen op seizoen 5. Daarentegen werd ook bekend dat dit seizoen direct de laatste zal zijn. Joe Goldberg keert dus nog één keer terug. Inmiddels is de productie gestart en zijn de opnames in volle gang. Op TikTok gaan beelden rond van de cast.

@keaganbogart

Spoiler Alert 🚨Penn Badgley filming season 5 of You in my neighborhood 🫨

♬ original sound – Netflix

De release datum van seizoen 5 van You komt dus steeds dichterbij. Helaas is er nog geen officiële datum naar buiten gebracht. Wel kunnen we een gok doen door naar de release van de eerder verschenen seizoenen te kijken. Zo werd seizoen 4 in oktober 2021 bevestigd en begonnen de opnames in maart 2022. Op 9 februari 2023 verschenen de eerste afleveringen en op 9 maart 2024 volgde het tweede deel.

Aangezien seizoen 5 in maart 2023 werd aangekondigd en de opnames zijn gestart in maart, verwachten we dat we seizoen 5 op zijn vroegst begin 2025 op Netflix kunnen verwelkomen. Of het laatste seizoen ook in twee delen wordt opgesplitst is nog niet bekend. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Hoe ziet de cast eruit?

Penn Badgley zal voor seizoen 5 wederom in de huid van Joe Goldberg kruipen. Ook Charlotte Ritchie zal te zien zijn als Kate. Door de teaser kunnen we ook een aantal oude bekenden verwachten, maar de terugkeer van deze karakters is nog niet bevestigd. Ook is het nog niet bekend om wie het zal gaan, al vermoeden veel kijkers dat Jenna Ortega zal terugkeren in de rol van Ellie. Dit personage kwam namelijk voorbij in de korte video. Wel weten we dat Amy-Leigh Hickman nog eens de rol van Nadia zou willen spelen. Het blijft dus spannend welke personages we straks in seizoen 5 zullen zien.

Meer informatie over de serie

Nadat zijn oude leven in vlammen is opgegaan, vlucht Joe Goldberg naar Europa om aan zijn “rommelige” verleden te ontsnappen, een nieuwe identiteit aan te nemen en, natuurlijk, de ware liefde na te jagen. Maar al snel bevindt Joe zich in een vreemde rol van onwillige detective wanneer hij ontdekt dat hij niet de enige moordenaar in Londen is. Nu hangt zijn toekomst af van het identificeren en het stoppen van de persoon die het gemunt heeft op zijn nieuwe vriendengroep van uber-rijke socialites…

TitelYou
Jaar2018-
SoortSerie
Duur5 seizoenen
TaalEngels
CategorieMisdaad, Drama
IMDb7,7 uit 250.000 stemmen
MakersGreg Berlanti, Sera Gamble
CastPenn Badgley, Tati Gabrielle, Charlotte Ritchie, Lukas Gage, Ed Speleers, Tilly Keeper, Amy-Leigh Hickman, Niccy Lin, Aidan Cheng, Brad Alexander, Ozioma Whenu, Eve Austin

Synopsis: Netflix

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.