Seizoen 4B van ‘You’ is vanaf vandaag te zien op Netflix

Een paar weken geleden keerde Joe Goldberg terug naar Netflix voor het eerste deel van You seizoen 4 en nu is het alweer tijd voor nieuwe afleveringen. Of je nu begin februari gelijk bent begonnen met bingewatchen of hebt gewacht totdat alles live staat, vanaf vandaag is het tijd voor een gloednieuwe portie Joe Goldberg. Let op: dit artikel bevat spoilers over het eerste deel van dit seizoen.

📺 Bekijk ook de negen andere kijktips van deze week in de Streamwijzer Top 10 van week 10, met tien toffe films en series die van 6 tot 12 maart in première gaan.

Verrassend gezicht in ‘You’ seizoen 4B

Joe Goldberg vertrok aan het begin van You’s vierde seizoen naar Londen en ging daar als Professor Jonathan Moore aan de slag op de universiteit. Al snel bevond hij zich in een benarde positie; deze keer was híj degene die achtervolgd werd door een meedogenloze moordenaar van wie de identiteit niet duidelijk was. Gelukkig loste het mysterie zich aan het einde van het eerste deel op: Rhys bleek de Eat the Rich Killer te zijn. Maar wat staat ons dan in het tweede deel te wachten?

Waar seizoen 4A de kant van de whodunnit op ging, zal het tweede deel weer meer op de eerdere seizoenen lijken. Dit heeft hoofdrolspeler Penn Badgley in een interview met Entertainment Today laten weten. De trailer toont een heftige confrontatie tussen Joe en Rhys en ook iets anders verrassends: een comeback van Love (Victoria Pedretti). Aan het einde van seizoen 3 zagen we haar nog sterven, maar nu zit ze toch ineens weer voor de neus van Joe. Is ze toch nog in leven of is dit een hersenspinsel van Joe? We zien het vanaf vandaag, donderdag 9 maart.

Komt er eigenlijk nog een vijfde seizoen?

Dan de belangrijke vraag: is het hierna helemaal klaar of komt er nog een vijfde seizoen? Dat is op dit moment helaas nog niet duidelijk. Penn Badgley heeft in de podcast Happy Sad Confused aangegeven dat de show misschien nog maar één seizoen zal tellen, ondanks dat hij een zesjarig contract heeft getekend en er dus wellicht nog wel twee seizoenen in het vat zitten. “Niemand wil de show uitmelken,” geeft hij als reden.

In het eerder genoemde interview met Entertainment Weekly laat de acteur daarnaast doorschemeren dat het einde van het vierde seizoen wat hem betreft niet het meest bevredigende einde zou zijn. Dit alles geeft dus hoop op nog minstens één seizoen. Wordt vervolgd!

🗣️ “Ik kan natuurlijk niet spoilen, maar ik denk dat als er geen vijfde seizoen zal komen, dit een enigszins bevredigend einde zou zijn. Joe is op dit punt een postmodern icoon geworden. Het is een populaire gast, maar… er moet, wat mij betreft, een meer doordachte, bevredigende conclusie zijn.”
– Acteur Penn Badgley

Meer informatie over ‘You’

Nadat zijn oude leven in vlammen is opgegaan, vlucht Joe Goldberg naar Europa om aan zijn “rommelige” verleden te ontsnappen, een nieuwe identiteit aan te nemen en, natuurlijk, de ware liefde na te jagen. Maar al snel bevindt Joe zich in een vreemde rol van onwillige detective wanneer hij ontdekt dat hij niet de enige moordenaar in Londen is. Nu hangt zijn toekomst af van het identificeren en het stoppen van de persoon die het gemunt heeft op zijn nieuwe vriendengroep van uber-rijke socialites…

TitelYou
Jaar2018-
SoortSerie
Duur4 seizoenen
TaalEngels
CategorieMisdaad, Drama
IMDb7,7 uit 250.000 stemmen
MakersGreg Berlanti, Sera Gamble
CastPenn Badgley, Tati Gabrielle, Charlotte Ritchie, Lukas Gage, Ed Speleers, Tilly Keeper, Amy-Leigh Hickman, Niccy Lin, Aidan Cheng, Brad Alexander, Ozioma Whenu, Eve Austin

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.