Fan van de serie You op Netflix? Dan hebben wij 5 vergelijkbare kijktips voor jou!

Fans hebben in spanning zitten kijken naar de eerste twee seizoenen van de serie You op Netflix. In deze serie krijgen we een kijkje in het hoofd van Joe: een knappe jongeman die zichzelf beschouwt als een échte romanticus. Zijn obsessieve gedrag en gewelddadige uitspattingen verraden echter zijn psychopathische aard.

5x Kijktips voor fans van de serie You op Netflix

Op seizoen 3 van You moeten we natuurlijk nog even wachten. Benieuwd welke films en series als You je in de tussentijd kunt kijken? Wij verzamelden 5 goede tips op streamingdiensten in Nederland!

1. Heartthrob (film uit 2017, Netflix)

De film Heartthrob gaat over de verlegen jongen Henry (gespeeld door Keir Gilchrist, bekend van de serie Atypical) die als een blok valt voor de mooie Samantha. Hij is blij verrast wanneer zij zijn gevoelens beantwoordt, maar zijn liefde verandert al snel in een obsessie. Is Henry alleen verliefd, of is hij gevaarlijk?

Soort: Film
Jaar: 2017
Cast: Aubrey Peeples, Keir Gilchrist, Ione Skye
IMDb: 5,5
Trailer: Kijk hier
Streamingdienst: Bekijk op Netflix

2. Single White Female (film uit 1992, Netflix)

Een erotische thrillerfilm uit 1992, die niet voor niets de stempel ‘klassieker’ heeft gekregen. Single White Female is namelijk een spannende, goed opgebouwde thriller over een jonge vrouw die te maken heeft met een opdringerige huisgenote. Omdat ook deze film de grenzen tussen liefde, obsessie en geweld onderzoekt, is dit zeker een aanrader voor fans van de serie You!

Soort: Film
Jaar: 1992
Cast: Bridget Fonda, Jennifer Jason Leigh, Steven Weber
IMDb: 6,4
Trailer: Kijk hier
Streamingdienst: Bekijk op Netflix

3. Quicksand (serie uit 2019, Netflix)

Scandinavische series Netflix Videoland thriller

Een jong meisje krijgt een relatie met een mysterieuze jongen. Deze jongen blijkt nogal wat problemen met zich mee te brengen en hun relatie heeft fatale gevolgen. Klinkt bekend? Deze zinnen omschrijven niet alleen You, maar vormen ook een globale samenvatting van de Scandinavische serie Quicksand. Alhoewel de serie zich op het eerste gezicht meer richt op de crime-elementen van het verhaal, komt er later ook meer aandacht voor de toxische romance die aan de misdaad vooraf ging.

Soort: Serie
Jaar: 2019
Cast: Maja Norberg, Sebastian Fagerman
IMDb: 7,5
Trailer: Kijk hier
Streamingdienst: Bekijk op Netflix

4. The Roommate (film uit 2011, Netflix)

De hoofdrolspeler van You, Penn Badgley, werd bij het grote publiek bekend door zijn rol in de serie Gossip Girl. Wist je dat zijn toenmalige collega, Leighton Meester, een soort gelijk verhaal heeft vertolkt? We hebben het over de film The Roommate (2011). In deze film kruipt de actrice in de huid van Rebecca, de nieuwe huisgenote van het hoofdpersonage. Rebecca lijkt op het eerste gezicht een leuke roommate en vriendin, maar ontpopt zich tot een jaloerse, gewelddadige stalker. Zeker een tip voor fans van You!

Soort: Film
Jaar: 2011
Cast: Leighton Meester, Minka Kelly, Cam Gigandet
IMDb: 4,8
Trailer: Kijk hier
Streamingdienst: Bekijk op Netflix

5. Joker (film uit 2019, Pathé Thuis)

Fans van You zullen de vergelijking wellicht niet zo 1-2-3 maken, maar de met twee Oscars bekroonde film Joker uit 2019, is zeker de moeite waard voor hen. Geen knappe jonge mannen of obsessieve stalkers deze keer, maar wel een hoofdpersonage dat afglijdt van sympathiek en meelijwekkend naar gruwelijk en gevaarlijk. Joker is een stuk rauwer dan You, maar voor wie zich interesseert in de psychologie van ‘de gek’, is deze film zeker een gouden tip!

Soort: Film
Jaar: 2019
Cast: Joaquin Phoenix, Robert de Niro, Zazie Beetz
IMDb: 8,5
Trailer: Kijk hier
Bekijk: Kijk de film op Pathé Thuis

Meer series en films kijken?

Zin in iets spannend? Check ook ons lijstje met horrorfilms. Of kijk hier voor al het aanbod, nieuws en onze tips rondom Netflix.