Nieuwe afleveringen van ‘Yellowstone’ seizoen 5 komen in de zomer naar SkyShowtime

Yellowstone is een van de paradepaardjes van de gloednieuwe streamingdienst SkyShowtime, dus heel veel mensen stemden dit najaar af op het vijfde seizoen van de serie. Deze ging op 14 november 2022 in première, maar zoals je misschien wel gemerkt hebt is er deze week geen nieuwe aflevering verschenen. Wat blijkt: seizoen 5 is opgedeeld in twee delen en de nieuwe afleveringen kunnen we pas in de zomer van 2023 verwachten.

‘Yellowstone’ seizoen 5 verschijnt in twee delen op SkyShowtime

Het vijfde seizoen van Yellowstone verschijnt in twee delen op SkyShowtime. Het eerste deel was van 14 november tot 2 januari te zien en bestaat uit acht afleveringen; het tweede deel bevat nog eens zes afleveringen en moet nog verschijnen. SkyShowtime gaat hiermee Netflix achterna, de streaminggigant die met Stranger Things (seizoen 4), Manifest (seizoen 5) en You (seizoen 4) is begonnen met het opdelen van seizoenen in twee delen.

Hoe lang de pauze tussen aflevering acht en negen gaat duren, is op dit moment nog niet bekend. Wel heeft Paramount, de distribiteur van de serie, onderstaande teaser met ons gedeeld. Hierin zijn de woorden “returns this summer” te zien, waardoor we weten dat Yellowstone voor het tweede deel van seizoen 5 in de zomer van 2023 terugkeert. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als de streamingdienst ons een exacte releasedatum geeft.

Nieuwe spin-off-serie ‘1923’ nu wel te zien op SkyShowtime

Gelukkig hoeven we Yellowstone niet helemaal te missen, want op maandag 16 januari gaat de nieuwe spin-off 1923 in première op SkyShowtime. In deze serie volgen we een nieuwe generatie Duttons. Ten tijde van de roaring twenties hebben zij last van de Grote Depressie, droogte en een pandemie, wat voor allerlei moeilijkheden zorgt.

De serie speelt zich af vóór Yellowstone en biedt een podium aan grote acteurs als Helen Mirren en Harrison Ford. Echt iets om naar uit te kijken dus! Na 1883 is dit alweer de twee Yellowstone-spin-off die op SkyShowtime verschijnt.

Meer informatie over de serie

John Dutton, eigenaar van een ranch die al generaties lang in de familie is, verdedigt zijn bezit tegen nietsontziende projectontwikkelaars, inheemse reservaten en andere vijanden die hem zijn land willen afnemen.

TitelYellowstone
Jaar2018-
SoortSerie
Duur5 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Western
IMDb8,7 uit 130.000 stemmen
MakersJohn Linson, Taylor Sheridan
CastIan Bohen, Kevin Costner, Luke Grimes, Kelly Reilly, Wes Bentley, Cole Hauser, Kelsey Asbille, Brecken Merrill, Jefferson White, Gil Birmingham, Denim Richards, Danny Huston, Mo Brings Plenty, Forrie J. Smith, Atticus Todd, Wendy Moniz

Synopsis: SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.