Geprezen serie ‘Yellowjackets’ is binnenkort eindelijk in Nederland te streamen

Het is dé hitserie van het moment en iedereen die hem al gezien heeft is het erover eens: deze titel mag je absoluut niet missen. We hebben het dan natuurlijk over Yellowjackets. Een voetbalteam komt na een vliegtuigcrash in de Canadese wildernis terecht, waar ze in een heftige overlevingsstrijd belanden die 25 jaar later nog steeds niet afgelopen is. Op dit moment vallen wij in Nederland een beetje buiten de boot en is het hier niet mogelijk om deze intrigerende serie te streamen, maar daar komt binnenkort verandering in. Op zaterdag 20 mei komt de Emmy-genomineerde serie naar SkyShowtime.

Ga nu naar SkyShowtime en kijk 7 dagen gratis naar allerlei films en series van Universal, DreamWorks, Sky, Peacock, Nickelodeon, Showtime, Paramount en meer ✅

‘Yellowjackets’ is een van de meest geprezen series van het moment

Yellowjackets is in Amerika al een tijdje te zien en daar zijn critici en kijkers het erover eens: de serie is een absolute must-see. Er werden al zeven Emmy-nominaties mee in de wacht gesleept, op IMDb belonen kijkers het verhaal met een dikke 7,9 en het eerste seizoen ontving een zeldzame score van 100% op Rotten Tomatoes. SkyShowtime zelf omschrijft het als “fascinerende mix van psychologische horror, survival en coming-of-agedrama” en noemt het “de serie die je niet mag missen”.

Maar waar gaat het nou eigenlijk over? We volgen een vrouwenvoetbalteam dat betrokken raakt bij een vliegtuigongeluk en terechtkomt in de Canadese wildernis. Terwijl ze proberen te overleven glijden ze steeds meer af en de woeste waanzin waarin ze belanden heeft 25 jaar na dato nog steeds impact. Meer over het verhaal verklappen zou zonde zijn. Wat we wel nog kwijt kunnen is dat voor de serie een sterrencast verzameld is, met onder meer Melanie Lynskey (The Last of Us), Christina Ricci (Wednesday) en Elijah Wood (The Lord of the Rings-trilogie), en dat de regie in handen lag van de maker van Narcos. Dat belooft veel goeds!

Drie redenen om deze serie te kijken:
1️⃣ Intrigerend plot zorgt dat je vanaf de eerste aflevering op het puntje van je stoel zit
2️⃣ Door sterke acteerprestaties van eigenlijk de gehele cast worden de complexe karakters perfect tot leven gebracht
3️⃣ Kijkers zijn ontzettend enthousiast en noemen dit “de perfecte combinatie tussen horror en tienerdrama” en “zo goed dat je het in één dag wil bingen”

‘Yellowjackets’ komt op 20 mei naar SkyShowtime

Eerder was de serie te streamen via Ziggo Movies & Series, maar op dit moment zijn er voor Nederlandse kijkers geen opties. Gelukkig komt daar komende maand dus verandering in. De datum die je in je agenda kan noteren is zaterdag 20 mei.

Op die dag verschijnt het complete eerste seizoen van de hitserie op SkyShowtime én kijk je ook alvast naar de eerste aflevering van het tweede seizoen. Daarna kun je iedere zaterdag voor de buis gaan zitten voor een nieuwe episode. Met een tweede seizoen dat uit tien afleveringen bestaat, betekent dit dat de seizoensfinale op 22 juli valt.

Meer informatie over de serie

Yellowjackets is een fascinerende mix van psychologische horror, survival en coming-of-agedrama. De serie volgt een voetbalteam van supergetalenteerde meiden die het (on)geluk hebben een vliegtuigcrash diep in de afgelegen noordelijke wildernis te overleven. De serie beschrijft een gecompliceerd maar succesvol team dat afglijdt in woeste waanzin en volgt tegelijkertijd de levens die ze bijna 25 jaar na de vliegtuigcrash leiden. Het verleden lijkt niet echt afgesloten en wat er in de wildernis begon is nog lang niet voorbij.

TitelYellowjackets
Jaar2021-
SoortSerie
Duur2 seizoenen
TaalEngels
GenreDrama, Horror
MakersAshley Lyle, Bart Nickerson
CastMelanie Lynskey, Tawny Cypress, Ella Purnell, Sophie Nélisse, Sophie Thatcher, Samantha Hanratty, Steven Krueger, Warren Kole, Christina Ricci, Juliette Lewis, Keeya King, Kevin Alves, Jasmin Savoy Brown, Courtney Eaton, Liv Hewson, Jane Widdop, Alexa Barajas, Luciano Leroux

Synopsis: SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.