WTA Finals 2023: live kijken op tv en online | Tennistoernooi van 29 oktober t/m 5 november

Na de vele WTA-tenniswedstrijden op de kalender van de vrouwelijke profs, wordt het seizoen bijna afgesloten met hét grote eindtoernooi. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle wedstrijden tijdens de WTA Finals op tv en online kijken kunnen op 29 oktober t/m 5 november 2023. Dit tennistoernooi wordt gezien als het officieuze wereldkampioenschap voor vrouwen, waarbij de beste 8 tennissters volgens de WTA-ranglijst het tijdens het enkel- en dubbelspel tegen elkaar opnemen. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het tennistoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de WTA Finals online kijken op 29 oktober t/m 5 oktober 2023?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote tenniswedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de WTA Finals per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit toernooi gedoken en vind je bij ons alles wat je moet weten over de WTA Finals 2023, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken. In de onderstaande tabel staat per dienst aangegeven of je ernaar kunt kijken.

Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar de WTA Finals 2023 via Ziggo Sport. Allerlei wedstrijden en hoogtepunten van het tennistoernooi zijn live te volgen via deze zender. In de programmagids vind je precies welke match wanneer en waar bekeken kan worden. Dit pakket met sportkanalen is ook eveneens via aanvullend verkrijgbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.
⛔️ discovery+Helaas zijn de wedstrijden tijdens de WTA Finals hier niet te zien. Wel kun je hier kijken naar alle vier de Grand Slam-toernooien en de Laver Cup.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als tennis te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDe andere videodienst van Warner Bros. Discovery naast discovery+ heet HBO Max, maar hier is nu in Nederland geen sport te zien.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar tennis of andere sporten te kijken.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt zelf momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ ViaplayDit jaar wordt tennis niet via Viaplay uitgezonden, maar in het aanbod vind je wel veel andere soorten sportuitzendingen.
⛔️ VideolandRTL heeft met Videoland soms ook de mogelijkheid om sportuitzendingen aan te bieden, maar momenteel niet van tennis.

Tv-zender die tennis tijdens de WTA Finals 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Ziggo Sport als enige dienst de uitzendrechten van de WTA Finals in 2023 in handen in Nederland. De oranje provider maakt het mogelijk om allerlei wedstrijden en hoogtepunten van het internationale tennistoernooi live te volgen. Naast de wedstrijden tijdens de WTA Finals volg je via deze zender ook andere tenniswedstrijden, zoals alle ATP 1000 en 500 toernooien en de overige WTA-matches. Tevens heeft Ziggo Sport de uitzendrechten in handen van het prestigieuze Engelse Wimbledon.

Iga Swiatek vs. Caroline Garcia | 2022 WTA Finals Group Stage | Match Highlights

Informatie over dit tennistoernooi

De WTA Finals wordt gezien als het officieuze wereldkampioenschap voor vrouwelijke tennisprofs. Het toernooi vindt tegenwoordig aan het einde van het tennisseizoen plaats, maar werd tot en met 1986 in maart georganiseerd. Dit jaar vindt alweer de 52e editie van het enkelspel en 47e editie van het dubbelspel plaats. In 2023 is de stad Cancún in Mexico de aangewezen locatie voor de WTA Finals. Dit is overigens niet de eerste keer dat het tennistoernooi in het Zuid-Amerikaanse land wordt gespeeld. In 2021 werd het kampioenschap namelijk in Guadalajara georganiseerd.

Aan het tennistoernooi mogen alleen de beste acht tennissters uit het enkel- en dubbelspel deelnemen. Deze selectie is gebaseerd op de stand in de WTA-ranglijst. Hierin worden de resultaten gecombineerd en bijgehouden van alle prestaties gedurende de tennistoernooien tijdens de WTA-tour en het ITF-circuit.

CompetitieWTA Finals
SportTennis
DatumZondag 29 oktober tot en met zondag 5 november 2023
Locatie🇲🇽 Cancún, Mexico

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.