Dit is het speelschema van de World Series of Darts Finals in Amsterdam

Na de vele uitstapjes naar het buitenland is er eindelijk weer een dartstoernooi in ons eigen Holland. Dit weekend, van 15 t/m 17 september 2023 zal Amsterdam namelijk het décor zijn voor de World Series of Darts Finals. In deze finale nemen de 24 beste darters uit de wereld het tegen elkaar op voor de titel en het gigantische bedrag aan prijzengeld. Maar hoe ziet het speelschema van de World Series of Darts Finals in Amsterdam eruit? Alle duels tijdens dit dartstoernooi worden uitgezonden op Viaplay. Als je je nu aanmeldt bij Viaplay, dan kijk je drie maanden lang met 37% korting onbeperkt naar alle sporten, films en series op de streamingdienst.

In het kort: wat je moet weten over de World Series of Darts Finals

De World Series of Darts is een competitie die bestaat uit verschillende internationale toernooien. Hoewel het kampioenschap nu al niet meer weg te denken is, stond het evenement pas in 2013 voor het eerst op de PDC-kalender. Bij de start werden er nog maar twee toernooien gespeeld. Dit aantal werd al snel verhoogd, waardoor er vandaag de dag zes toernooien én een grote eindstrijd wordt georganiseerd. Tijdens de eerste matches nemen de best gerankte PDC-darters het in een knock-outsysteem op tegen andere gekwalificeerde spelers om punten te verdienen voor de finale.

DECIDING LEG DRAMA! | Semi-Final and Final Highlights - 2022 Jack's World Series of Darts Finals

Speelschema van de World Series of Darts Finals 2023

Eerder werd de finale nog gespeeld in Glasgow en Wenen, maar sinds 2021 wordt deze in AFAS Live in Amsterdam georganiseerd. Tijdens het eindtoernooi komen 24 profs in actie. Deze bestaan uit de acht beste spelers van de eerdere World Series of Darts, vier gekwalificeerde darts en zestien extra uitgenodigde spelers.

Op vrijdag staat er direct een Nederlands onderonsje tussen Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert op de planning. Ook zien we dezelfde avond Raymond van Barneveld het opnemen tegen de Canadees Jeff Smith. In de volgende ronde op zaterdag komt ook Michael van Gerwen in actie. Om niks van het evenement te missen, is hieronder het speelschema per dag inclusief tijden waarop de matches van start gaan te vinden.

Vrijdag 15 september

WedstrijdTijd
🇩🇪 Daniel Klose – 🇵🇱 Krzysztof Ratajski19:00 uur
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Graham Usher – 🇳🇿 Haupai Puha19:30 uur
🇩🇪 Gabriel Clemens – 🇮🇪 William O’Connor20:00 uur
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Keegan Brown – 🇦🇺 Simon Whitlock20:30 uur
🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Jonny Clayton – 🇩🇪 Martin Schindler21:00 uur
🇳🇱 Raymond van Barneveld – 🇨🇦 Jeff Smith21:30 uur
🇳🇱 Dirk van Duijvenbode – 🇳🇱 Danny Noppert22:00 uur
🇦🇺 Damon Heta – 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Ricky Evans22:30 uur

Zaterdag 16 september

WedstrijdTijd
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Rob Cross – 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Jonny Clayton19:00 uur
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Luke Humphries – 🇵🇱 Krzysztof Ratajski19:30 uur
🇳🇱 Michael van Gerwen – 🇮🇪 William O’Connor20:00 uur
🇧🇪 Dimitri van den Bergh – 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Ricky Evans20:30 uur
🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Gerwyn Price – 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Keegan Brown21:00 uur
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Nathan Aspinall – 🇳🇱 Danny Noppert21:30 uur
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Michael Smith – 🇳🇱 Raymond van Barneveld22:00 uur
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Peter Wright – 🇳🇿 Haupai Puha22:30 uur

Zondag 17 september

WedstrijdTijd
¼ Kwartfinale19:00 uur
¼ Kwartfinale19:30 uur
¼ Kwartfinale20:00 uur
¼ Kwartfinale20:30 uur
½ Halve finale21:00 uur
½ Halve finale21:30 uur
🏆 Finale22:15 uur

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.