World Series of Darts-finale: live kijken op tv en online | 15-17 september 2023

Na enkel grote dartswedstrijden eerder dit jaar richten we onze pijlen alvast op de volgende grote finale in de pijlsport. Veel dartsliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze de finale van de World Series of Darts op tv en online kijken kunnen op 15-17 september 2023. Het toernooi bestaat sinds 2013 en wordt sinds 2021 georganiseerd in Amsterdam. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, discovery+, Disney+, HBO Max, NLZIET, Videoland, Viaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het dartstoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de finale van de World Series of Darts (op 15-17 september) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote dartswedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de finale play-offs van de World Series of Darts per videodienst in Nederland. 👉 Ook hebben we alle andere dartsduels die dit jaar plaatsvinden voor je op een rij gezet.

✅ Viaplay➡️ Ga meteen naar de finale van de World Series of Darts bij Viaplay. Bij deze streamingdienst kun je alle wedstrijden met Nederlands commentaar en voor- en nabeschouwing kijken. Als je je nu aanmeldt, dan krijg je door een tijdelijke deal 12,5% korting op een jaarabonnement en kun je ook nog eens drie maanden lang met 37% korting kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als darten te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze dartsfinale is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze dartsfinale jammer genoeg niet zien.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen met dartswedstrijden aan.
VideolandVoorheen had dit bedrijf met RTL 7 en Videoland in Nederland de uitzendrechten van darts in handen, maar sinds 2022 zal het minstens vijf jaar lang niet meer mogelijk zijn om via deze aanbieder naar de dartscompetitie te kijken door het verplaatsen van de rechten naar Viaplay.

World Series of Darts-finale van dit jaar op tv kijken

Lang waren de uitzendrechten van darts in handen van RTL, waardoor je via je televisie naar de spannendste wedstrijden en toernooien kon kijken. In 2022 werd echter bekendgemaakt dat je vanaf dat jaar niet meer bij RTL, maar wel bij de nieuwe streamingdienst Viaplay onder andere naar alle wedstrijden van de World Series of Darts en PDC Darts zou kunnen kijken in het vervolg. Natuurlijk is hier ook het populaire en belangrijke WK Darts 2023-24 te zien. Een abonnement kost €13,99 tot €15,99 per maand, afhankelijk van de keuze voor een maand- of jaarlidmaatschap.

Met het lidmaatschap bij Viaplay krijg je buiten darts ook toegang tot een aanbod van Formule 1, voetbalcompetities als de Premier League en Bundesliga, films & series en nog veel meer. De dienst kun je via je tv kijken en staan er apps op verschillende apparaten.

Meer informatie over het sportevenement

CompetitieFinale van de World Series of Darts
SportDarts
DatumVrijdag 15 september tot en met zondag 17 september 2023
LocatieAFAS Live in Amsterdam (Nederland)

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.