World Padel Tour Amsterdam 2023: live kijken op tv en online | Padel van 11-15 oktober

Na de vele uitstapjes naar het buitenland is het binnenkort weer tijd voor een groot sportevenement in Nederland. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle wedstrijden tijdens de World Padel Tour Amsterdam op tv en online kijken kunnen op 11-15 oktober 2023. De World Padel Tour wordt gezien als het belangrijkste professionele padeltoernooi ter wereld, waarbij de absolute internationale top het dit seizoen tijdens 27 verschillende toernooien tegen elkaar opneemt. In dit artikel geven wij aan of dit toernooi op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het mondiale padelkampioenschap eventueel ook vertoont.

Waar kun je alle wedstrijden tijdens de World Padel Tour Amsterdam op 11 t/m 15 oktober 2023 online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote padelwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de World Padel Tour Amsterdam per videodienst in Nederland. Ook zijn we dieper in het toernooi gedoken en vind je hier alle informatie over het padelkampioenschap in Amsterdam. We wensen je alvast veel kijkplezier.

✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar de World Padel Tour Amsterdam bij Ziggo Sport. Deze streamingdienst heeft in Nederland als enige de uitzendrechten van de populaire sport padel in handen. Via kanaal 14 is een groot deel van alle wedstrijden tijdens de World Padel Tour te volgen, waaronder de World Padel Tour Amsterdam. Allerlei toernooien zijn live te zien via de aanvullende tenniszender van de oranje provider, waar je naast padel ook kunt kijken naar tennis en badminton. Dit pakket met sportkanalen is ook eveneens via aanvullend verkrijgbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.
⛔️ discovery+Helaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar padel te kijken. Wel kun je hier voor andere sporten terecht, waaronder wielrennen en golf.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als padel te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit padeltoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit padeltoernooi jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn padelwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de padelwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die de wedstrijden tijdens de World Padel Tour Amsterdam uitzendt

In Nederland heeft alleen Ziggo Sport de uitzendrechten van padel in handen. Hierdoor zijn de aankomende drie jaar de meeste wedstrijden tijdens de World Padel Tour live te kijken op televisie via kanaal 14, waaronder de World Padel Tour Amsterdam. Tijdens het gehele kampioenschap worden er 27 toernooien verspreid over 14 landen gespeeld, waarbij de professionele wereldtop het tegen elkaar opneemt. Deze duels worden ook wel als de belangrijkste padelmatches ter wereld gezien.

Naast padel zenden de sportkanalen van Ziggo Sport ook nog tal van andere sporten uit. Zo kijk je onder andere naar diverse voetbalwedstrijden. Hoewel de uitzendrechten van de Duitse Bundesliga en Engelse Premier League in handen zijn van Viaplay, heeft Ziggo Sport nog steeds de uitzendrechten van onder andere de Champions League, Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, Turkse Süper Lig, Franse Ligue 1 en de Belgische Jupiler Pro League. Buiten voetbal om kijk je bijvoorbeeld ook naar races uit de Formule E en MotoGP. Tevens zie je het hele jaar door tennis, waaronder alle ATP 1000- en 500-toernooien en natuurlijk de Grand Slams zoals Wimbledon en Roland Garros. Net als alle internationale wedstrijden van ‘onze’ Oranje handballers, de European en PGA golf tours en alle 14 rondes van de Diamond League-atletiekwedstrijden.

Men's BEST POINTS 2022 | World Padel Tour

Meer informatie over dit padeltoernooi

De World Padel Tour strijkt van 11 tot en met 15 oktober neer in Amsterdam. AFAS Live zal de locatie vormen voor het kampioenschap. De World Padel Tour Amsterdam is een van de Open 1000-wedstrijden die op de agenda van dit jaar staat. Het is overigens niet de eerste keer dat het populaire toernooi in ons koude kikkerlandje wordt georganiseerd. Afgelopen editie was onze hoofdstad namelijk ook een week lang het middelpunt van de internationale padeltop.

Nederland is niet het enige Europese land waarin er wedstrijden worden gespeeld. Zo staat ook Finland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, België, Zweden en Spanje op de agenda. In het laatstgenoemde land worden zelfs twaalf toernooien georganiseerd.

CompetitieWorld Padel Tour Amsterdam
SportPadel
DatumWoensdag 11 oktober tot en met zondag 15 oktober
Locatie🇳🇱 AFAS Live, Amsterdam, Nederland

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.