Padelkampioenschap strijkt in oktober neer in Nederland met de World Padel Tour Amsterdam

Het zijn de belangrijkste en grootste toernooien uit het padel. We hebben het natuurlijk over de vele kampioenschappen van de World Padel Tour. In 2023 worden er verspreid over 14 landen in totaal 27 toernooien gespeeld, met als grote afsluiter de Master Finale in Barcelona. Ook in Nederland worden er belangrijke matches gespeeld. Van 11-15 oktober 2023 zal Nederland tijdens de World Padel Tour Amsterdam het décor zijn van het internationale kampioenschap. Reden genoeg om meer te weten te komen over het populaire evenement. De Padel World Tour Amsterdam Open kijk je live via Ziggo Sport, eveneens als aanvullend pakket verkrijgbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.

Wat is de World Padel Tour?

Laten we bij het begin beginnen, want wat is de World Padel Tour eigenlijk? Deze reeks matches wordt gezien als het belangrijkste professionele padeltoernooi ter wereld, waarbij de absolute top van de wereld het tijdens verschillende toernooien tegen elkaar opneemt. Het kampioenschap is relatief nieuw, want het is pas in 2013 ontstaan ter vervanging van de Padel Pro Tour.

Jaarlijks staan er doorgaans tussen de 15 en 25 toernooien op de planning, waarbij er per wedstrijd een verschillend aantal punten kan worden verdiend. Zo zijn er Open 500, Open 1000 en de Masters. Net als in het tennis bij de Grand Slam-toernooien, leveren de Masters de hoogste scores op en zijn daarmee de belangrijkste in de reeks matches. Uiteindelijk strijden de beste koppels volgens de WTP-ranglijst tijdens de Master Finale in Barcelona.

World Padel Tour Amsterdam op tv en online kijken

In Nederland heeft alleen Ziggo Sport de uitzendrechten van padel in handen. Hierdoor zijn de aankomende drie jaar de meeste wedstrijden tijdens de World Padel Tour live te kijken op televisie via kanaal 14. Uiteraard zullen alle matches tijdens de World Padel Tour Amsterdam via de hoofdzender te volgen zijn. Wil je geen enkel ander toernooi missen? Via de aanvullende zender Ziggo Sport Tennis zijn alle padelwedstrijden tijdens de WPT live te kijken. 👉 Ga meteen naar padel bij Ziggo Sport.

#Top3 Puntazos 🚹 Aare Invest Finland Padel Open 2023 | World Padel Tour

Speelschema van de World Padel Tour Amsterdam 2023

Dit jaar strijkt de World Padel Tour van 11 tot en met 15 oktober neer in Amsterdam, waarbij AFAS Live de locatie zal vormen voor het kampioenschap. De World Padel Tour Amsterdam is een van de Open 1000 wedstrijden die op de agenda dit jaar staat. Het is overigens niet de eerste keer dat het populaire toernooi in ons koude kikkerlandje wordt georganiseerd. Afgelopen editie was onze hoofdstad namelijk ook al één week lang het strijdtoneel van de internationale padeltop.

Benieuwd wanneer alle profs in actie komen? Op dinsdag 11 en woensdag 12 oktober worden door de mannen en vrouwen eerst de zogeheten ’round of 32′ afgewerkt. Hierbij zijn er in totaal 12 matches bij de dames en 16 bij de heren. Deze wedstrijden staan in de middag en avond gepland. Op donderdag worden de achtste finales gespeeld, waarna op vrijdag en zaterdag de kwart- en halve finales volgen. Na veel duels en zinderende rally’s wordt op zondag 15 oktober de grote finale vertoond.

Tickets kopen voor de World Padel Tour Amsterdam dit jaar

Nu vraag je je natuurlijk af: “Zijn er nog tickets te koop voor de World Padel Tour Amsterdam?” Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. We hebben namelijk goed en slechts nieuws wat betreft de kaartverkoop. Het goede nieuws is dat er nog steeds kaarten te koop zijn. Zo zijn er op het moment van schrijven nog tickets beschikbaar om overdag naar wedstrijden te kijken op 11, 12 en 13 oktober. Het slechte nieuws is echter dat de toegangsbewijzen voor de matches in de avonden op alle dagen zijn uitverkocht en daarnaast dat er ook geen kaartjes meer zijn voor de grote finaledag op 15 oktober. Prijzen op de nog beschikbare dagen variëren van 40 tot ongeveer 50 euro.

Alle landen die deelnemen aan de World Padel Tour op een rij

Dit seizoen worden er in totaal 27 toernooien verspreid over 14 landen georganiseerd. Er staan achttien Open 1000, drie Open 500 en zes Masters op de planning. Nederland is niet het enige Europese land waarin wedstrijden worden gespeeld. Zo staat ook Finland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, België, Zweden en Spanje op de agenda. In het laatstgenoemde land worden zelfs twaalf (!) toernooien georganiseerd. Logisch, want na voetbal is padel daar de meest beoefende sport. Ook de Master Finale zal hier dan ook worden gespeeld.

Naast Europa maakt de World Padel Tour ook een uitstap naar Zuid-Amerika, waar het voor het eerst een ware tournee houdt. Er worden onder andere wedstrijden georganiseerd in Chili, Paraguay, Mexico en daarnaast is het tweemaal de beurt aan Argentinië om gastland te zijn.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.