‘Wonka’ komt eindelijk naar HBO Max (en dit is wanneer)

De legendarische chocolatier Willy Wonka komt eindelijk naar het kleine scherm. HBO Max voegt zeer binnenkort namelijk de hitfilm Wonka toe aan het aanbod, waardoor we in het verleden van het iconische personage kunnen duiken. Zo zien we precies hoe hij zijn chocoladefabriek opzet en alle obstakels overwint.

‘Wonka’ komt volgende week naar HBO Max

Wonka verscheen enkele weken voor de jaarwisseling op het witte doek. Het was dus de perfecte kerstvakantiefilm. Streamers wisten al dat hij in de toekomst naar HBO Max zou komen, maar het was nog even afwachten wanneer het zover zou zijn. Nu heeft HBO Max eindelijk het verlossende antwoord gegeven: volgende week is de hitfilm te streamen. De datum die je in je agenda kunt noteren is vrijdag 8 maart.

De film verscheen eerder op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Daar kun je hem sinds maandag 29 januari kopen en huren als Premium-film. Dit betekent dat je geen abonnement nodig hebt, maar per titel betaalt.

Dit is het verhaal van ‘Wonka’

Hoe is Willy Wonka eigenlijk de grote chocolatier geworden? Dat is de grote vraag die Wonka beantwoordt. Willy Wonka droomt er al heel lang van om een snoepmaker te worden en heeft nu eindelijk een plek gevonden waar hij zijn chocola aan de man kan brengen. Hij wordt echter tegengewerkt door een aantal kwaadaardige chocolademakers.

Na Gene Wilder en Johnny Depp was het tijd voor Timothée Chalamet om in de huid van Willy Wonka te kruipen. Hij werd bijgestaan door andere grote acteurs als Hugh Grant en Olivia Colman.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op HBO Max elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op HBO Max zullen verschijnen.

3 redenen om ‘Wonka’ te kijken

1️⃣ Paul King’s regie en Chung-hoon Chung’s cinematografie maken van Wonka een visueel feest. De film is gevuld met kleur, waardoor het een levendige en boeiende kijkervaring is.

2️⃣ De film viel bij critici erg in de smaak. Zo kreeg Wonka een nominatie voor de BAFTA Award voor Outstanding British Film en werd hoofdrolspeler Timothée Chalamet (Dune) genomineerd voor een Golden Globe Award voor Beste Acteur in een Musical of Komedie.

3️⃣ Ook kijkers waren razend enthousiast. Zo krijgt de film op IMDb een dikke 7,1 en regende het op social media positieve reacties. Bekijk er hieronder een paar.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.