Historische dramafilm ‘The Woman King’ is nu al online te huur bij Pathé Thuis

The Woman King verscheen pas twee maanden geleden op het witte doek, maar is nu al te zien vanuit je eigen thuisbioscoop. De historische dramafilm met Oscarwinnaar Viola Davis in de hoofdrol is namelijk sinds maandag 12 december 2022 online te koop bij Pathé Thuis, waarna hij sinds de 26e ook voor een lagere prijs te huur is.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Topcast in waargebeurde film ‘The Woman King’

In de 18e en 19e eeuw was het koninkrijk Dahomey een van de machtigste staten van Afrika. Dit kwam mede door de Agojie, een volledig vrouwelijke krijgerseenheid die door hun vechtkunst en heldhaftigheid voor bescherming zorgde. We volgen in The Woman King verhalen van onder meer Nanisca, die de krijgerseenheid leidt, en Nawi, een ambitieuze nieuweling. Samen vechten ze tegen een vijand die hun volk tot slaaf gemaakt heeft en van plan is alles te verwoesten.

The Woman King is gebaseerd op waargebeurde feiten en is gemaakt door Gina Prince-Bythewood. Naast Oscarwinnaar Viola Davis (bekend van onder meer The Help en The Suicide Squad) spelen ook topacteurs als Lashana Lynch (No Time to Die), Sheila Atim (Doctor Strange in the Multiverse of Madness), John Boyega (Star Wars-reeks) en Hero Fiennes Tiffin (After-reeks) mee. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

‘The Woman King’ is sinds 12 december te zien bij Pathé Thuis

Op maandag 12 december 2022 is The Woman King naar je eigen thuisbioscoop gekomen. De film is vanaf die dag te vinden bij de TVOD-streamingdienst Pathé Thuis, waar je hem kunt kopen vanaf €11,99. Je kon er ook voor wachten om een aantal weken te wachten en de film vanaf maandag 26 december te huren vanaf €4,99.

Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Pathé Thuis maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

The Woman King vertelt het bijzondere verhaal van de Agojie, een volledig vrouwelijke krijgerseenheid die het Afrikaanse koninkrijk Dahomey beschermden in de 19de eeuw en die bekend stonden om hun vechtkunst en heldhaftigheid. In The Woman King, gebaseerd op ware gebeurtenissen, volgen we de emotionele reis van generaal Nanisca (Oscarwinnaar Viola Davis). Zij stoomt een volgende generatie krijgsters klaar voor de strijd tegen een vijand die hun levens dreigt te verwoesten. Sommige dingen zijn het waard om voor te vechten…

TitelThe Woman King
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 15 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Historisch
IMDb6,7 uit 35.000 stemmen
RegisseurGina Prince-Bythewood
CastViola Davis, Thuso Mbedu, Lashana Lynch, Sheila Atim, John Boyega, Hero Fiennes Tiffin

Synopsis: Sony Pictures Releasing

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.