Waargebeurde hitfilm ‘The Woman King’ staat vanaf vandaag op Netflix

De indrukwekkende, waargebeurde dramafilm The Woman King schitterde eind vorig jaar nog op het witte doek en is vanaf vandaag al te streamen vanuit je eigen thuisbioscoop. Netflix heeft namelijk bekendgemaakt welke nieuwe titels ze in april gaan toevoegen en een van de films is TWK met Oscarwinnares Viola Davis, per donderdag 13 april.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Dappere vrouwelijke krijgerseenheid in ‘The Woman King’

Fan van de Dora Milaje uit de Black Panther-reeks? Wist je dan ook dat deze vrouwelijke vechters deels gebaseerd werden op de Agojie? Dit was een vrouwelijke krijgerseenheid die het Afrikaanse koninkrijk Dahomey in de negentiende eeuw beschermde en zorgde dat dit een van de machtigste staten van het continent werd. The Woman King draait om deze sterke, heldhaftige vrouwen en volgt vooral het verhaal van generaal Nanisca, terwijl zij nieuwe krijgsters klaarstoomt en zich opmaakt voor een heftige strijd met een vijand die hun leven wil verwoesten.

De hoofdrol wordt dus gespeeld door Oscarwinnares Viola Davis. Andere grote rollen zijn er voor Lashana Lynch (No Time To Die), Sheila Atim (Doctor Strange in the Multiverse of Madness), John Boyega (Star Wars-reeks) en Hero Fiennes Tiffin (After-reeks).

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Oscarwinnares Viola Davis in de hoofdrol
2️⃣ Gebaseerd op een indrukwekkend, waargebeurd verhaal
3️⃣ Geprezen door kijkers en critici, met scores op de Tomatometer van 94% en 99%

‘The Woman King’ kwam op 13 april naar Netflix

Op donderdag 13 april was het zover en kwam The Woman King naar Netflix. Vanaf vandaag kun je hem eindelijk zonder aanvullende kosten vanuit huis kijken. Eerder verscheen de film ook al op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis, waar je hem zonder abonnement kunt huren vanaf €4,99 en kopen voor €11,99.

→ Heb je geen Netflix-abonnement? Bekijk direct The Woman King hier op Pathé Thuis 🍿

THE WOMAN KING – Official Trailer (HD)

Verhaal en informatie van de film

The Woman King vertelt het bijzondere verhaal van de Agojie, een volledig vrouwelijke krijgerseenheid die het Afrikaanse koninkrijk Dahomey beschermden in de 19de eeuw en die bekend stonden om hun vechtkunst en heldhaftigheid. In The Woman King, gebaseerd op ware gebeurtenissen, volgen we de emotionele reis van generaal Nanisca (Oscarwinnaar Viola Davis). Zij stoomt een volgende generatie krijgsters klaar voor de strijd tegen een vijand die hun levens dreigt te verwoesten. Sommige dingen zijn het waard om voor te vechten…

TitelThe Woman King
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 15 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Historisch
IMDb6,8 uit 56.000 stemmen
RegisseurGina Prince-Bythewood
CastViola Davis, Thuso Mbedu, Lashana Lynch, Sheila Atim, John Boyega, Hero Fiennes Tiffin

Synopsis: Sony Pictures Releasing

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.