WK Zwemmen: live kijken op tv en online | 14-30 juli 2023

Vandaag start het grootste evenement uit de internationale sportgemeenschap in Japan. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle beelden tijdens het mondiale eindtoernooi WK Zwemmen op tv en online kijken kunnen op 14-30 juli 2023. Tijdens het festijn strijden sporters van over de hele wereld in verschillende disciplines uit de zwemsport voor het eremetaal en de felbegeerde wereldtitels. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het zwemtoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de meerdaagse zwemtoernooi ‘WK Zwemmen’ (op 14-30 juli 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote zwemwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het WK Zwemmen per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit eindtoernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over het wereldkampioenschap zwemmen, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken. Daarnaast hebben we tevens het volledige programma van het langebaanzwemmen op het WK op een rijtje gezet.

NLZIET➡️ Ga meteen naar het WK Zwemmen bij NLZIET. Hier kun je via NOS Studio Sport op alle dagen naar beelden van het wereldkampioenschap zwemmen kijken. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met zwemwedstrijden aan in Nederland.
⛔️ discovery+Hoewel deze streamingdienst van veel sporten de uitzendrechten in Nederland in handen heeft, is dit bij zwemmen niet het geval.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als zwemmen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wereldkampioenschap zwemmen is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het WK Zwemmen jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn zwemwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de zwemwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de beelden van het WK zwemmen uitzenden

Tijdens alle vorige edities van het WK Zwemmen heeft NOS de uitzendrechten in handen gehad. Via het sportkanaal op NPO 1 doen zij naar alle waarschijnlijkheid ook dit jaar rechtstreeks verslag en worden er op verschillende dagen live beelden uitgezonden van het zwemtoernooi. Doordat het wereldkampioenschap live op tv te volgen is, kun je ook via NLZIET de wedstrijden van alle zwemdisciplines gemakkelijk volgen. 👉 Ga direct naar het WK Zwemmen bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

19th FINA World Championships 2022 | Budapest | The Movie 🎥🎞

Meer informatie over het wereldkampioenschap zwemmen

Het WK zwemmen 2023 wordt ditmaal gehouden in de stad Fukuoka in Japan. Het 19e WK zou echter al veel eerder plaatsvinden, namelijk in de zomer van 2021. Door de coronapandemie werden de Olympische Spelen van Tokio verschoven naar 2021, waardoor Zwembond FINA in samenspraak met de organisatie het WK een jaar uitstelde. Toch bleek het in 2022 nog steeds onzeker te zijn in Japan en werd het evenement naar 2023 verplaatst.

Het WK wordt gehouden voor alle zwemsporten, waaronder waterpolo, synchroonzwemmen, schoonspringen, openwaterzwemmen, high diving en langebaanzwemmen. Binnen deze disciplines zijn er verschillende onderdelen. Zo bestaat het synchroonzwemmen uit een technische en vrije routine. Dit wordt uitgevoerd door een enkele zwemmer, als duo of in teamverband. Ook kent het schoonspringen verschillende hoogtes, zoals de 1 en 3 meter plank en de 10 meter toren. Tijdens het openwaterzwemmen moeten de sporters afstanden van 5, 10 en 25 kilometer afleggen. Dit is voor vrouwen en mannen gelijk. Het wedstrijdzwemmen langebaan kent echter de meeste onderdelen en afstanden. Zo zijn er de vrije slag, rugslag, schoolslag, vlinderslag, wisselslag en estafette. De afstanden kunnen tijdens deze categorieën wisselen van 50 tot 1500 meter.

CompetitieWK Zwemmen
SportZwemmen
DatumVrijdag 14 juli tot en met zondag 30 juli 2023
LocatieFukuoka, Japan

  • Kun je op tv naar het WK Zwemmen kijken op 14-30 juli 2023?

    Ja, je kunt op tv via de NOS live kijken naar beelden van vrijdag 14 tot en met zondag 30 juli 2023 van het WK Zwemmen, waardoor ze online live te kijken zijn via NLZIET.

  • Zijn er streamingdiensten in Nederland die beelden van het WK Zwemmen uitzenden?

    Ja, er zijn streamingdiensten die in hun aanbod sportwedstrijden uit het zwemmen vertonen. Daaronder valt ook het wereldkampioenschap zwemmen dit jaar. In de tabel in dit artikel vind je om welke video on demand-platforms het precies gaat.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.