WK Zeilen kijken: live op tv en online | 10-20 augustus 2023

Na de Ocean Race in juni, meert nu ook het grootste zeilevenement ter wereld aan in Den Haag. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle races tijdens het mondiale toernooi WK Zeilen op tv en online kijken kunnen op 10-20 augustus 2023. Meer dan 1.200 sporters reizen af naar Scheveningen om te strijden voor de hoogste podiumplekken. Er staat veel op het spel, want naast de felbegeerde wereldtitels kunnen deelnemers zich ook kwalificeren voor de Olympische Spelen volgend jaar. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het zeiltoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het WK Zeilen op 10-20 augustus 2023 online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote zeilwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het wereldkampioenschap Zeilen per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in het WK gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over het wereldkampioenschap zeilen in Scheveningen, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

discovery+➡️ Ga meteen naar het WK Zeilen bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wereldkampioenschap zeilen momenteel in handen en zendt de medailleraces uit. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met zeilwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als zeilen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit zeiltoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het wereldkampioenschap zeilen jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn zeilwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de zeilwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die het wereldkampioenschap zeilen uitzenden in Nederland

Eurosport heeft de uitzendrechten van het WK Zeilen in 2023 in handen in Nederland. Je kunt hierdoor via de zender Eurosport 1 live op tv naar de volledige uitzendingen van het mondiale zeiltoernooi kijken. Samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC is Eurosport online te streamen op de videodienst discovery+. Hierdoor gaven we eerder al aan dat de beelden van het wereldkampioenschap daar te bekijken zijn.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Full Laser Medal Race | Aarhus 2018

Meer informatie over het wereldkampioenschap zeilen in Scheveningen

Het wereldkampioenschap zeilen wordt iedere vier jaar georganiseerd door de International Sailing Federation. Tijdens het evenement komen alle olympische zeildisciplines samen, waardoor er ontzettend veel wedstrijden op het programma staan. Oorspronkelijk zou het WK al een jaar eerder moeten plaatsvinden. Het laatste kampioenschap werd namelijk in 2018 in het Deense Aarhus gehouden. Met oog op de Olympische Spelen volgend jaar vond de organisatie het echter verstandig om het kampioenschap een jaar op te schuiven, zodat alle zeilers zich tijdens dit toernooi goed kunnen voorbereiden op de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

CompetitieWK Zeilen
SportZeilen
DatumDonderdag 10 augustus tot en met zondag 20 augustus 2023
LocatieScheveningen, Nederland

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.