WK Wielrennen: live kijken op tv en online | 3-13 augustus 2023

Het wielerseizoen sprint in volle vaart voorbij, waardoor fans over de hele wereld al van allerlei prachtige toernooien hebben kunnen genieten. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle beelden tijdens de meerdaagse competitie WK Wielrennen op tv en online kijken kunnen op 3-13 augustus 2023. Tijdens dit mondiale evenement strijden renners om de felbegeerde titels en regenboogtruien. Extra speciaal: het wielerfestijn wordt dit jaar een groots ‘Super WK’ met wedstrijden uit meerdere wielerdisciplines op de planning. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het meerdaagse wielerkampioenschap ‘WK Wielrennen’ (op 3-13 augustus 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het WK Wielrennen per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit toernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over het wereldkampioenschap wielrennen, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

discovery+➡️ Ga meteen naar het WK Wielrennen bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
NLZIET➡️ Ga meteen naar het WK Wielrennen bij NLZIET. Ook dit jaar doet de NOS naar alle waarschijnlijkheid live verslag van het wereldkampioenschap in Glasgow, waardoor alle beelden direct online te zien zijn en tegelijkertijd zijn terug te kijken. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wielertoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het wereldkampioenschap wielrennen jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de beelden van het wereldkampioenschap wielrennen uitzenden

Op dit moment zijn er twee mogelijkheden om via de tv naar alle dagen van het wereldkampioenschap wielrennen te kijken. Ten eerste heeft Eurosport de uitzendrechten van het WK wielrennen in 2023 in handen in Nederland. Je kunt hierdoor via de zender Eurosport 1 live op tv naar de volledige uitzendingen van het mondiale wielerevenement kijken. Samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC is Eurosport online te streamen op de videodienst discovery+. Hierdoor gaven we eerder al aan dat de beelden van het wereldkampioenschap daar te bekijken zijn.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Een tweede manier om naar beelden uit het WK Wielrennen te kijken is door middel van de NOS. Naar alle waarschijnlijkheid doen zij ook dit jaar via het sportkanaal op NPO 1 rechtstreeks verslag van het mondiale evenement en tonen live beelden van het wielertoernooi. Doordat het wereldkampioenschap live op tv te volgen is, kun je ook via NLZIET de wedstrijden van allerlei wielerdisciplines tijdens het WK gemakkelijk volgen. 👉 Ga direct naar het WK Wielrennen bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Men Elite Road Race Highlights | 2022 UCI Road World Championships

Meer informatie over het wereldkampioenschap wielrennen in Glasgow

Ieder jaar organiseert de Internationale Wielerunie de wereldkampioenschappen wielrennen. Tijdens dit evenement worden er wegwedstrijden en tijdritten voor verschillende categorieën georganiseerd. Zo zijn er wedstrijden voor eliterenners, beloften en junioren. Vorig jaar nog vond het wielerfestijn plaats in het Australische Wollongong. Het wereldkampioenschap strijkt dit jaar echter neer in het Schotse Glasgow. Het evenement is net ná de Tour de France en vlak vóór de Vuelta a España.

De wereldwijde wielerorganisatie Union Cycliste Internationale heeft eerder bekendgemaakt dat het dit jaar een groot ‘Super WK’ wordt, waar meerdere wielerdisciplines strijden om de titel en de regenboogtruien. Zo staan onder andere het wegwielrennen, baanwielrennen, mountainbiken en BMX op het programma. Fietsliefhebbers kunnen hun geluk dus niet op met alle wedstrijden die eraan zitten te komen.

CompetitieWK Wielrennen / wereldkampioenschap
SportWielrennen
DatumDonderdag 3 augustus tot en met zondag 13 augustus 2023
LocatieGlasgow, Schotland

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.