WK Waterpolo vrouwen: live kijken op tv en online | 16-29 juli 2023

Naast het langebaanzwemmen tijdens het Wereldkampioenschap, staan er nog veel meer zwemdisciplines op het programma. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle beelden tijdens het mondiale eindtoernooi WK Waterpolo voor vrouwen op tv en online kijken kunnen op 16-29 juli 2023. De Nederlandse waterpolovrouwen hebben zich gekwalificeerd voor het kampioenschap en gingen met 15 andere landenteams de strijd aan om de felbegeerde titel, maar nu hebben ze zelfs de finale weten te bereiken. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de matches van de Nederlandse waterpolodames eventueel ook vertoont.

Waar kun je de waterpolo wedstrijden van de Nederlandse vrouwen online kijken tijdens het meerdaagse zwemtoernooi ‘WK Zwemmen’ (op 14-30 juli 2023)?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote zwemwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van alle waterpolo wedstrijden van de Nederlandse vrouwen tijdens het WK Zwemmen per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit eindtoernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over het wereldkampioenschap waterpolo, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

En goed nieuws, want het verloopt allemaal uitermate voorspoedig bij ‘onze’ dames. Ze speelden op woensdag 26 juli de halve finale tegen Italië en dat werd een ontzettend spannende wedstrijd. Uiteindelijk won TeamNL met 9-8, waardoor ze een ticket voor de Olympische Spelen in de wacht hebben gesleept en de finale mogen spelen tegen Spanje of Australië. Die staat aanstaande vrijdag op de agenda, op 28 juli om 11:00 uur Nederlandse tijd.

NLZIET➡️ Ga meteen naar het WK Zwemmen bij NLZIET. Hier kun je via NOS Studio Sport op alle dagen naar beelden van het wereldkampioenschap zwemmen kijken. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met zwemwedstrijden aan in Nederland.
⛔️ discovery+Hoewel deze streamingdienst van veel sporten de uitzendrechten in Nederland in handen heeft, is dit bij zwemmen niet het geval.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als zwemmen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wereldkampioenschap zwemmen is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het WK Zwemmen jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn zwemwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de zwemwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de wedstrijden van de Oranje waterpolodames tijdens het WK Zwemmen uitzenden

Tijdens alle vorige edities van het WK Zwemmen heeft NOS de uitzendrechten in handen gehad. Via het sportkanaal op NPO 1 doen zij naar alle waarschijnlijkheid ook dit jaar rechtstreeks verslag en worden er op verschillende dagen live beelden uitgezonden van het zwemtoernooi. Doordat het wereldkampioenschap live op tv te volgen is, kun je ook via NLZIET de wedstrijden van alle zwemdisciplines gemakkelijk volgen, waaronder ook de matches van de Oranje waterpolodames tijdens hun avontuur in Japan. 👉 Ga direct naar het WK Zwemmen bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

LIVE | USA vs Netherlands | BRONZE MEDAL | Women’s Water Polo World League Super Final 2022

Meer informatie over het WK waterpolo tijdens het wereldkampioenschap zwemmen

CompetitieWK Waterpolo
SportZwemmen
DatumZondag 16 juli tot en met zaterdag 29 juli 2023
LocatieFukuoka, Japan

  • Kun je op tv naar wedstrijden van het WK Waterpolo voor vrouwen kijken op 16-29 juli 2023?

    Ja, je kunt op tv via de NOS live kijken naar beelden van zondag 16 tot en met zaterdag 29 juli 2023 van het WK Waterpolo voor vrouwen tijdens het wereldkampioenschap zwemmen (14-30 juli), waardoor ze online live te kijken zijn via NLZIET.

  • Zijn er streamingdiensten in Nederland die de wedstrijden van de Nederlandse waterpolodames uitzenden tijdens het WK Zwemmen?

    Ja, er zijn streamingdiensten die in hun aanbod sportwedstrijden uit het zwemmen vertonen. Daaronder valt ook het wereldkampioenschap waterpolo voor vrouwen dit jaar. In de tabel in dit artikel vind je om welke video on demand-platforms het precies gaat.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.