Wanneer en tegen wie speelt het Nederlands elftal haar derde wedstrijd tijdens het WK vrouwenvoetbal 2023?

Vanaf dit weekend is het WK vrouwenvoetbal 2023 in Nieuw-Zeeland en Australië voor onze Oranje vrouwen in volle gang. Op 20 juli – 20 augustus strijden 32 landenteams om de felbegeerde wereldtitel. Ook ‘onze’ Oranje Leeuwinnen zijn volop in de strijd voor de grote beker. Veel kijkers zijn dan ook benieuwd wanneer en tegen wie het Nederlands Elftal tijdens de derde wedstrijd van het WK in actie komt. In dit artikel zetten we de datum en het tijdstip voor je op rij en lees je meer over het derde voetbalteam waartegen Oranje het opneemt. De wedstrijden van de Nederlandse voetbaldames worden live op tv uitgezonden, waardoor ze onder andere online te kijken zijn via NLZIET.

Tegen wie speelt het Nederlands elftal de laatste groepsfase wedstrijd tijdens het WK vrouwenvoetbal?

Nederland zat bij de loting voor het WK in de tweede pot. De Oranjeleeuwinnen kwamen uiteindelijk terecht in groep E, waar het moet strijden om een plek in de knock-outfase tegen Vietnam, Portugal en de Verenigde Staten. De Hollanders trapper het WK af tegen Portugal. In de tweede match staan zij tegenover de grootste concurrent voor de wereldtitel, namelijk de Verenigde Staten. De laatste wedstrijd die in de groepsfase wordt gespeeld is dus tegen Vietnam. Het Nederlands elftal heeft nog nooit eerder tegen dit land gespeeld, waardoor de Oranje vrouwen nog geen idee zullen hebben wat ze kunnen verwachten. Wat we wel weten is dat Vietnam zich rechtstreeks wist te plaatsen. De ploeg maakt daarmee ook direct haar eerste WK-debuut.

De selectie van Vietnam was tijdens de Azië Cup nog als volgt, waardoor we al vroeg een inschatting konden hebben welke speelsters bondscoach Mai Đức Chung mee naar het WK in Nieuw-Zeeland en Australië neemt. Wel vallen een aantal vrouwen af, want er mogen maar 23 speelsters hun voetbaltas pakken. Waarschijnlijk mogen keepsters Khổng Thị Hằng, Đào Thị Kiều Oanh, Trần Thị Kim Thanh en Đoàn Thị Ngọc Phượng de ballen uit het doel houden. Recht voor hen staat de verdediging klaar, bestaande uit Chương Thị Kiều, Hoàng Thị Loan, Lương Thị Thu Thương, Trần Thị Hải Linh, Trần Thị Thu Thảo, Trần Thị Thúy Nga, Hà Thị Ngọc Uyên, Lê Thị Diễm My, Nguyễn Thị Mỹ Anh, Trần Thị Thu, Trần Thị Thu Xuân en Đinh Thị Thùy Dung. Het middenveld wordt gevormd door Cù Thị Huỳnh Như, Ngân Thị Vạn Sự, Nguyễn Thị Bích Thùy, Nguyễn Thị Tuyết Dung, Trần Nguyễn Bảo Châu, Dương Thị Vân, Nguyễn Thị Thanh Nhã, Nguyễn Thị Trúc Hương, Thái Thị Thảo en Trần Thị Thùy Trang. In de aanval staan Huỳnh Như, Ngô Thị Hồng Nhung, Nguyễn Thị Tuyết Ngân, Vũ Thị Hoa, Thùy Trang Lê Thị, Nguyễn Thị Thúy Hằng en Phạm Hải Yến.

Wanneer speelt Oranje haar derde wedstrijd tijdens het WK vrouwenvoetbal?

Nu rest de enige grote vraag nog: Wanneer speelt Oranje tegen Vietnam in de poulefase van het WK vrouwenvoetbal? Als alles volgens planning verloopt, trappen de voetbalsters deze wedstrijd op dinsdag 1 augustus om 09:00 uur Nederlandse tijd af in het Dunedin Stadium in Nieuw-Zeeland. De andere match tussen Portugal en de Verenigde Staten wordt op hetzelfde tijdstip gespeeld. Na deze duels weten we welke twee landen door zijn naar de knock-outfase.

Omdat het WK in Australië en Nieuw-Zeeland wordt gehouden, is er sprake van een groot tijdsverschil. Zo is alleen al Australië verdeeld in drie verschillende tijdzones. In West-Australië is het zeven uur later dan in Nederland. Zuid-Australië heeft de klok op acht en een half uur verschil staan met ons, terwijl het in Queensland maar liefst negen uur later is. In de zomer is het in Nieuw-Zeeland zelfs tien uur later. Doordat de wedstrijden in de middag en avond (lokale tijd) worden gespeeld, wordt het vroeg de wekker zetten of erg laat opblijven om het gehele WK te volgen.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.