Hoe laat spelen de Oranje Leeuwinnen de kwartfinale tegen Spanje?

Het sprookje op het WK vrouwenvoetbal is nog lang niet voorbij voor het Nederlands elftal, want na de overwinning op Zuid-Afrika (2-0) tijdens de achtste finale mag het elftal van Andries Jonker zich opmaken voor de volgende ronde van het mondiale eindtoernooi. Maar hoe laat speelt het Nederlands elftal de kwartfinale tegen Spanje? De wedstrijden van de Nederlandse voetbaldames worden live op tv uitgezonden, waardoor ze onder andere online te kijken zijn via NLZIET.

Nederland verslaat sterk Zuid-Afrika in de achtste finale

Na de monsterzege op Vietnam (0-7) mocht het Nederlands elftal zich klaarmaken voor de achtste finale tegen Zuid-Afrika. Een belangrijke match, want de verliezer moest per direct zijn voetbaltas pakken en lag daarmee uit het toernooi. De Oranje Leeuwinnen kwamen door de goal van Jill Roord in de 9e minuut echter al snel op voorsprong.

Toch was de match nog niet gespeeld, want Zuid-Afrika bleek naarmate het duel vorderde te groeien in de wedstrijd. Lang bleef het daarom nog spannend, maar in de tweede helft wist Lineth Beerensteyn het scorebord te verdubbelen. Zuid-Afrika bleef hoe dan ook volhouden, maar kon het goal niet bereiken door fraaie reddingen van keepster Daphne van Domselaar.

Oranje strijdt in achtste finale tegen taai Zuid-Afrika | samenvatting Nederland - Zuid-Afrika

Spanje is de tegenstander in de kwartfinale

Door deze overwinning mag het Nederlands elftal zich gaan voorbereiden voor de kwartfinale van het wereldkampioenschap, waarbij Spanje de volgende tegenstander is. Het belooft wederom een spannende wedstrijd te worden voor het team van Andries Jonker, want de Spanjaarden wisten met Zwitserland met een verbluffende score van 1-5 uit te schakelen in de achtste finale.

Mocht Nederland de kwartfinale winnen, dan mag het zich gaan voorbereiden op de halve finale tegen Japan of Zweden. Laatstgenoemde land heeft overigens door het behalen van de volgende ronde viervoudig wereldkampioen Verenigde Staten uitgeschakeld.

Hoe laat spelen de Oranje Leeuwinnen tegen Spanje?

Maar hoe laat wordt deze kwartfinale tussen Nederland en Spanje gespeeld? Als alles volgens planning verloopt, trappen de Oranje Leeuwinnen de wedstrijd af op vrijdag 11 augustus om 03:00 uur Nederlandse tijd. Net als tijdens het duel tegen Zuid-Afrika wordt het dus laat opblijven of vroeg de wekker zetten om de Oranje dames in actie te zien. Hoewel de achtste finale in Australië werd gespeeld, reizen de vrouwen voor de kwartfinale weer terug naar Nieuw-Zeeland af. Voor het elftal van Andries Jonker staat er veel op het spel, want door te winnen blijven zij nog steeds in de race voor de wereldtitel.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.