Hoe laat spelen de Oranje Leeuwinnen de achtste finale tegen Zuid-Afrika?

Na de monsterzege op Vietnam (0-7) tijdens de laatste wedstrijd in de groepsfase van het WK vrouwenvoetbal heeft het Nederlands elftal zich als groepshoofd gekwalificeerd voor de achtste finales. Onder andere door twee fraaie goals van Esmee Brugts bleken de Oranje Leeuwinnen te sterk en mogen ze zich nu gaan voorbereiden op de volgende tegenstander. Maar hoe laat speelt het Nederlands elftal de achtste finale tegen Zuid-Afrika? De wedstrijden van de Nederlandse voetbaldames worden live op tv uitgezonden, waardoor ze onder andere online te kijken zijn via NLZIET.

Groepswinnaar! Dames van Nederlands elftal domineren poule E

Oranje kwam terecht in poule E, waar het moest strijden om een plek in de knock-outfase tegen Portugal, de Verenigde Staten en Vietnam. Vooral deze tweede voetbalrivaal had het de Oranje Leeuwinnen wel eens knap lastig kunnen maken. Ook Portugal moest zeker niet worden onderschat, waardoor het Nederlands elftal voor een pittige uitdaging kwam te staan.

Het elftal van Andries Jonker draaide daar zijn hand niet voor om, want na de overwinning op Portugal, het gelijkspel tegen voetbalrivaal Amerika en de megawinst op Vietnam mogen de vrouwen zich opmaken voor hun eerste match in de knock-outfase. Buiten het ticket voor de volgende ronde om, wist Nederland zelfs eerste te worden in de groep. Een uitmuntende prestatie in deze ontzettend zware poule met de geduchte concurrent USA.

Zuid-Afrika is de tegenstander in de achtste finale

Door de groepswinst zullen de Oranje Leeuwinnen zich met een goed gevoel voorbereiden voor de volgende rondes. De eerste horde die moet worden overwonnen is de achtste finale. Omdat het Nederlands elftal eerste is geworden uit de groepsfase, spelen zij deze wedstrijd tegen de nummer twee uit poule G: 🇿🇦 Zuid Afrika. Lang was het in deze groep spannend wie er met het tweede ticket voor de volgende ronde vandoor zou gaan. Pas in de tweede minuut van de extra tijd scoorde Zuid-Afrika en wist het van Italië te winnen. Door de late goal wisten ze met één punt verschil de tweede positie in de poule veilig te stellen.

Wie wordt tegenstander Oranje? Spectaculaire pot🚀 | samenvatting Zuid-Afrika – Italië | WK 2023

Hoe laat spelen de Oranje Leeuwinnen tegen Zuid-Afrika?

Maar hoe laat wordt deze achtste finale tussen Nederland en Zuid-Afrika gespeeld? Als alles volgens planning verloopt, trappen de Oranje Leeuwinnen de wedstrijd af op zondag 6 augustus om 04:00 uur Nederlandse tijd. Net als tijdens het duel tegen de Verenigde Staten wordt het dus tot laat opblijven of vroeg de wekker zetten om de Oranje dames in actie te zien. Hoewel de wedstrijden uit de groepsfase in Nieuw-Zeeland werden gespeeld, reizen de vrouwen voor de achtste finale af naar Sydney in Australië. Voor het elftal van Andries Jonker staat er veel op het spel, want door te winnen blijven zij nog steeds in de race voor de wereldtitel.

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.