WK Turnen: live kijken op tv en online | 30 september t/m 8 oktober 2023

Na het EK in Turkije eerder dit jaar is het tijd voor alle turners en turnsters om nogmaals bij een groot eindtoernooi in actie te komen: het wereldkampioenschap in Antwerpen (België). Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle beelden tijdens het WK Turnen op tv en online kijken kunnen op 30 september tot en met 8 oktober 2023. Gymnasten van over de hele wereld zullen hier gaan strijden voor de felbegeerde titels en laatste plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs (2024). In dit artikel geven wij aan of de wedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de turnwedstrijden eventueel ook vertoont.

Waar kun je de wedstrijden tijdens het ‘WK Turnen’ online kijken (op 30 september tot en met 8 oktober 2023)?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote turncompetities. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van alle wedstrijden tijdens het WK Turnen per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit eindtoernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over het wereldkampioenschap turnen van dit jaar, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

NLZIET➡️ Ga meteen naar het WK Turnen bij NLZIET. Zoals bij vrijwel ieder wereldkampioenschap zal NOS Studio Sport naar alle waarschijnlijkheid ook bij het WK Turnen wedstrijden op televisie vertonen, waardoor beelden onder andere online via NLZIET live en terug te kijken zijn. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als turnen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wereldkampioenschap turnen is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het WK Turnen jammer genoeg niet zien.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met turnwedstrijden aan in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn turnwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de turnwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de wedstrijden tijdens het WK Turnen 2023 uitzenden

Zoals bij vrijwel ieder wereldkampioenschap zal NOS Studio Sport naar alle waarschijnlijkheid ook dit jaar rechtstreeks verslag doen van het mondiale eindtoernooi en worden er op verschillende dagen live beelden uitgezonden van het wereldkampioenschap. Doordat het evenement live op tv te volgen is, kun je ook via NLZIET de wedstrijden van alle turnonderdelen gemakkelijk volgen, waaronder ook de matches van TeamNL. 👉 Ga direct naar het WK Turnen bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Meer informatie over het WK Turnen 2023

Ongeveer 500 atleten uit meer dan 80 verschillende landen zullen binnen de discipline toestelturnen negen dagen lang strijden om de hoogste podiumplekken. Naast deze felbegeerde wereldtitels is het WK Turnen in Antwerpen de laatste kans om teamtickets voor de Olympische Spelen in 2024 binnen te slepen. Tijdens het wereldkampioenschap strijden zowel individuele turners en turnsters als landenteams tegen elkaar.

CompetitieWK Turnen
SportTurnen
DatumZaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober 2023
Locatie🇧🇪 Antwerpen, België

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.