WK Snooker 2024: live kijken op tv en online | Zaterdag 20 april t/m maandag 6 mei

Het is tijd voor het belangrijkste toernooi uit het snooker. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze naar alle wedstrijden tijdens het WK Snooker op tv en online kijken kunnen van 20 april tot en met 6 mei 2024. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het snookerkampioenschap eventueel ook vertoont.

Waar kun je het WK Snooker (van 20 april t/m 6 mei 2024) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote snookerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het WK Snooker per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar het WK Snooker bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het snooker momenteel in handen. Hierdoor kun je hier terecht voor alle wedstrijden uit het WK Snooker. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
NLZIET➡️ Ga meteen naar het WK Snooker bij NLZIET. Sommige uitzendingen tijdens het WK Snooker zijn te volgen via de lineaire tv-zender BBC One. Deze zender is onder andere te ontvangen via NLZIET Extra.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als snooker te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit snookerkampioenschap is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het via deze gloednieuwe streamingdienst niet mogelijk om naar sport te kijken.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit snookerkampioenschap jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn snookerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de snookerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die alle beelden van het WK Snooker uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van het WK Snooker in 2024 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzendingen. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar alle wedstrijden tijdens het wereldkampioenschap.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Meer informatie over het WK Snooker

Het WK wordt al sinds 1927 gehouden en is het belangrijkste toernooi in de snookerwereld. Het evenement vindt traditiegetrouw plaats in het Crucible Theatre in Sheffield. Het toernooi is opgedeeld in verschillende rondes en finales en wordt gespeeld via een knock-out systeem. De Belg Luca Brecel werd in 2023 voor het eerst wereldkampioen.

CompetitieWK Snooker
SportSnooker
DatumZaterdag 20 april tot en met maandag 6 mei 2024
Locatie🇬🇧 Crucible Theatre, Sheffield, Engeland

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.