WK Shorttrack 2024: live kijken op tv en online | Schaatsen van 15-17 maart

Na het EK Shorttrack in januari, is het in maart tijd voor het wereldpodium. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze naar wedstrijden uit het WK Shorttrack op tv en online kijken kunnen op 15-17 maart 2024. Extra speciaal is dat het WK dit jaar in Ahoy Rotterdam wordt georganiseerd. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETSkyShowtimeVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het toernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het WK Shorttrack online kijken (op 15-17 maart 2024)?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote schaatswedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het WK Shorttrack 2024 per videodienst in Nederland. Je vindt op onze website ook het complete programma van het wereldkampioenschap shorttrack dit jaar.

✅ NLZIET➡️ Ga meteen naar het WK Shorttrack bij NLZIET. De NOS heeft de uitzendrechten van dit wereldkampioenschap in handen. Hierdoor worden de wedstrijden op zaterdag en zondag uitgezonden via NPO 1. Omdat deze races op tv te zien zijn, zijn ze ook direct online te volgen via NLZIET. Je kijkt nu de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met schaatsen aan in Nederland.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als schaatsen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit WK Shorttrack is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit wereldkampioenschap jammer genoeg niet zien.
⛔️ SkyShowtimeDeze gloednieuwe streamingdienst heeft momenteel geen sport in zijn aanbod in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wedstrijden uit het schaatsen er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit het schaatsen worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die het WK Shorttrack uitzendt

Op dit moment heeft de NOS als enige de uitzendrechten in handen van het WK Shorttrack op televisie. Hierdoor zijn alle finales op zaterdag en zondag te volgen via NPO 1. Omdat die wedstrijden op tv te bekijken zijn, kun je ze online volgen via NLZIET. 👉 Ga direct naar het WK Shorttrack 2024 bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Meer informatie over het WK Shorttrack 2024

CompetitieWK Shorttrack 2024
SportSchaatsen
DatumVrijdag 15 maart tot en met zondag 17 maart 2024
Locatie🇳🇱 Ahoy Rotterdam, Nederland

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.