WK Schema 2022: alle wedstrijden van het Nederlands elftal in Qatar

Het speelschema is rond, dus liefhebbers van het Nederlands elftal zijn benieuwd welke wedstrijden wanneer precies op het programma staan voor Oranje tijdens het WK Voetbal 2022 in Qatar. In dit artikel vind je precies wanneer onze Oranjeleeuwen tegen welk team zullen spelen en op welke Nederlandse tijd.

Speelschema van Nederland bij het WK Voetbal 2022 in Qatar

De WK-selectie van Oranje is ervan verzekerd dat ze ieder geval drie wedstrijd in de groepsfase mogen spelen. Ze zullen het op maandag 21 november (om 17:00 uur Nederlandse tijd) in Doha opnemen tegen Senegal in het stadion Al Thumama. De tweede partij vindt in dezelfde stad plaats in het Khalifa International Stadium, vier dagen later tegen de mannen van Ecuador op vrijdag 25 november (wederom om 17:00 uur). De laatste partij in de groepsfase is tegen het gastland: Qatar. Deze staat op het programma voor dinsdag 29 november in het stadion Al Bayt in de plaats Al Khawr. Hieronder vind je het programma.

💰 Let op: Het Nederlands elftal speelt de laatste WK-wedstrijd in de groepsfase dinsdag om 16:00 uur tegen thuisland Qatar. Normaal gesproken wordt bij winst slechts 1.13x uitgekeerd, maar als nieuwe speler van BetCity krijg je nu maar liefst 50 keer je inzet als Oranje wint! → Ga direct naar de WK-actie ‘Nederland wint voor 50x je inzet’. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Andere wedstrijden in onze poule zijn op zondag 20 november om 17:00 uur Nederlandse tijd (Qatar – Ecuador), op vrijdag 25 november om 14:00 uur (Qatar – Senegal) en gelijktijdig met onze pot op dinsdag 29 november om 16:00 uur (Ecuador – Senegal). In ons artikel voetbal vandaag houden we je elke dag op de hoogte van welke partij wanneer en waar te kijken is, zowel op tv als online.

WeekdagDatumNederlandse tijdThuisUitVoorspelling
Maandag21 november 202217:00 uur🇸🇳 Senegal🇳🇱 Nederland➡️ Bekijk direct
Vrijdag25 november 202217:00 uur🇳🇱 Nederland🇪🇨 Ecuador➡️ Bekijk direct
Dinsdag29 november 202216:00 uur🇳🇱 Nederland🇶🇦 Qatar➡️ Bekijk direct

Hoe ziet het schema van Oranje eruit als we de groepsfase doorkomen?

Nederland bevindt zich in poule A tijdens de groepsfase. Mochten we eerste of tweede worden in de poule, dan belanden we in de achtste finales. Bij groepswinst zouden we dan spelen tegen de #2 uit groep B met Engeland, Iran, Verenigde Staten en Wales. Bij een tweede plek strijden we tegen de #1 uit diezelfde poule.

Vervolgens belanden we in de kwartfinales, mits de partij in de 8e finale gewonnen wordt natuurlijk. De strijd zal hier zijn tegen Argentinië, Saudi-Arabië, Mexico, Polen, Frankrijk, Australië, Denemarken of Tunesië. Dat is nogal een lijstje natuurlijk. Hierna dunt de kansberekening van tegenstanders heel snel uit, dus we zullen later moeten zien tegen wie we in de halve finale en finale kunnen belanden.

Alle tegenstanders op het programma voor het Nederlands elftal

De eerste wedstrijd van Oranje is dus op maandag 21 november om 17:00 uur Nederlandse tijd tegen Senegal. Dit team won in 2021 nog de Afrika Cup, dus we moeten ze zeker niet onderschatten. Wel is het dit jaar pas de derde keer dat de selectie deelneemt aan het WK voetbal. De laatste keer was in 2002, waarbij het avontuur eindigde in de kwartfinale na verlies van Turkije.

Vervolgens speelt het Nederlands elftal op vrijdag 25 november om 17:00 uur tegen Ecuador. Deze ploeg speelde één keer vaker op het WK, dus het zal dit jaar voor hen de vierde keer zijn. De laatste partij die ze er speelden was in 2014, waar ze er de groepsfase niet door wisten te komen.

Partij drie is de laatste in het voorlopige speelschema en dat is een bijzondere: de wedstrijd tegen gastland Qatar. Dit team behaalde nog nooit eerder een eindtoernooi via kwalificatie, dus ze zullen voor het eerst ooit op het wereldtoernooi mogen spelen. Ze zijn dit jaar enkel geplaatst vanwege het feit dat ze het WK organiseren. De verwachtingen van deze ploeg zijn dan ook niet hoog, maar je mag een tegenstander natuurlijk nooit onderschatten…

'Nederland heeft geluk met poule WK voetbal'
Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.