WK Schema 2022: alle wedstrijden van het Nederlands elftal in Qatar

Al voordat het wereldkampioenschap begon was het speelschema helemaal rond. Liefhebbers van het Nederlands elftal zijn dan ook benieuwd welke wedstrijden wanneer precies op het programma staan voor Oranje tijdens het WK Voetbal 2022 in Qatar. In dit artikel vind je precies wanneer onze Oranjeleeuwen tegen welk team zullen spelen en op welke Nederlandse tijd.

Speelschema van Nederland bij het WK Voetbal 2022 in Qatar

De WK-selectie van Oranje was er al voor de start van het toernooi van verzekerd dat ze ieder geval drie wedstrijd in de groepsfase mochten spelen. Ze namen het op maandag 21 november op tegen Senegal (0-2 winst) en vier dagen speelden ze met 1-1 gelijk tegen de mannen van Ecuador op vrijdag 25 november. De laatste partij in de groepsfase was tegen gastland Qatar en werd tevens met 2-0 gewonnen op dinsdag 29 november.

Door groepswinst mochten we in de achtste finale strijden tegen de nummer twee van poule B: de Verenigde Staten. Die wedstrijd leidde tot winst met 3-1, waardoor we het hebben gered tot de kwartfinale tegen Argentinië op vrijdag 9 december om 20:00 uur. Vervolgens is de halve finale op dinsdag 13 december om 20:00 uur, waarna de troostfinale en finale respectievelijk op zaterdag 17 december en zondag 18 december gepland staan, beiden om 16:00 uur Nederlandse tijd. In ons artikel voetbal vandaag houden we je elke dag op de hoogte van welke partij wanneer en waar te kijken is, zowel op tv als online.

WeekdagDatumNederlandse tijdFaseThuisUitVoorspelling
Maandag21 november 202217:00 uurGroep A🇸🇳 Senegal🇳🇱 Nederland➡️ Bekijk direct
Vrijdag25 november 202217:00 uurGroep A🇳🇱 Nederland🇪🇨 Ecuador➡️ Bekijk direct
Dinsdag29 november 202216:00 uurGroep A🇳🇱 Nederland🇶🇦 Qatar➡️ Bekijk direct
Zaterdag3 december 202216:00 uurAchtste finale🇳🇱 Nederland🇺🇸 Verenigde Staten➡️ Bekijk direct
Vrijdag9 december 202220:00 uurKwartfinale🇳🇱 Nederland🇦🇷 Argentinië➡️ Bekijk direct
Dinsdag13 december 202220:00 uurHalve finale🇳🇱 / 🇦🇷🇭🇷 / 🇧🇷…?
Zaterdag17 december 202216:00 uur🔀 Troostfinale🇳🇱 / 🇦🇷 / 🇭🇷 / 🇧🇷🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 / 🇫🇷 / 🇲🇦 / 🇵🇹…?
Zondag18 december 202216:00 uur🔀 Finale🇳🇱 / 🇦🇷 / 🇭🇷 / 🇧🇷🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 / 🇫🇷 / 🇲🇦 / 🇵🇹…?

Welke tegenstanders komt Oranje tegen in het schema na de groepsfase?

Nederland bevond zich in poule A tijdens de groepsfase. We staan nu in de achtste finales doordat we eerste worden in deze poule en hierdoor spelen we in de achtste finale tegen de #2 uit groep B met Engeland, Iran, Verenigde Staten en Wales. Bij een tweede plek hadden we moeten strijden tegen de #1 uit diezelfde poule (Engeland).

Vervolgens belandden we in de kwartfinale, omdat we de 8e finale wisten te winnen. De strijd zal hier zijn tegen Argentinië. Hierna volgt de halve finale en hierin zouden we kunnen strijden tegen Kroatië of Brazilië, afhankelijk van welke ploeg het red tot de volgende ronde. Vervolgens komen we pas bij de (troost)finale in aanraking met de andere kant van het speelschema, waar we het op zouden moeten nemen tegen Engeland, Frankrijk, Marokko of Portugal.

Alle tegenstanders op het programma voor het Nederlands elftal tijdens de poulefase

De eerste wedstrijd van Oranje is dus op maandag 21 november om 17:00 uur Nederlandse tijd tegen Senegal. Dit team won in 2021 nog de Afrika Cup, dus we moeten ze zeker niet onderschatten. Wel is het dit jaar pas de derde keer dat de selectie deelneemt aan het WK voetbal. De laatste keer was in 2002, waarbij het avontuur eindigde in de kwartfinale na verlies van Turkije.

Vervolgens speelt het Nederlands elftal op vrijdag 25 november om 17:00 uur tegen Ecuador. Deze ploeg speelde één keer vaker op het WK, dus het zal dit jaar voor hen de vierde keer zijn. De laatste partij die ze er speelden was in 2014, waar ze er de groepsfase niet door wisten te komen.

Partij drie is de laatste in het voorlopige speelschema en dat is een bijzondere: de wedstrijd tegen gastland Qatar. Dit team behaalde nog nooit eerder een eindtoernooi via kwalificatie, dus ze zullen voor het eerst ooit op het wereldtoernooi mogen spelen. Ze zijn dit jaar enkel geplaatst vanwege het feit dat ze het WK organiseren. De verwachtingen van deze ploeg zijn dan ook niet hoog, maar je mag een tegenstander natuurlijk nooit onderschatten…