WK Roeien 2023: live kijken op tv en online | 3-10 september

Na het succesvolle EK in Slovenië is inmiddels alweer het volgende grote roeikampioenschap begonnen. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze het WK Roeien op tv en online kijken kunnen op 3-10 september 2023. Sporters van over de hele wereld zullen in Belgrado gaan strijden voor de felbegeerde titels én startbewijzen voor de Olympische Spelen in 2024. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender de roeiwedstrijden tijdens het WK eventueel ook vertoont.

Waar kun je alle wedstrijden tijdens het ‘WK Roeien’ online kijken (op 3-10 september 2023)?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote turncompetities. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van alle wedstrijden tijdens het WK Roeien per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit mondiale eindtoernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over het wereldkampioenschap roeien van 2023, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

NLZIET➡️ Ga meteen naar het WK Roeien 2023 bij NLZIET. Zoals bij vrijwel ieder wereldkampioenschap zal NOS Studio Sport ook bij dit wereldkampioenschap geselecteerde wedstrijden in samengevatte vorm op televisie vertonen, waardoor de beelden onder andere online via NLZIET live en terug te kijken zijn. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ discovery+Hoewel deze streamingdienst van veel sporten de uitzendrechten in Nederland in handen heeft, is dit bij roeien niet het geval.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als roeien te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wereldkampioenschap roeien is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het WK Roeien jammer genoeg niet zien.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met roeiwedstrijden aan in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn roeiwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de roeiwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de wedstrijden tijdens het WK Roeien 2023 uitzenden

Zoals bij vrijwel ieder wereldkampioenschap zal NOS Studio Sport ook dit jaar verslag doen van het mondiale eindtoernooi en worden er op verschillende dagen beelden uitgezonden van het wereldkampioenschap. Of dat samengevat of live is, zal blijken uit de tv-gids. Doordat het evenement in dat geval op tv te volgen is, kun je ook via NLZIET de wedstrijden van allerlei onderdelen gemakkelijk volgen, waaronder ook de matches van TeamNL. 👉 Ga direct naar het WK Roeien bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Meer informatie over het WK Roeien 2023

Het WK Roeien behoort naast het EK tot de belangrijkste internationale toernooien uit de roeisport. Hoewel een wereldkampioenschap bij de meeste sporten om de vier jaar plaatsvindt, wordt het mondiale evenement sinds 1974 jaarlijks door de FISA georganiseerd. Dit is de internationale World Rowing-verenging die onder andere ook verantwoordelijk is voor de drie wedstrijden tijdens de Rowing World Cup.

CompetitieWK Roeien
SportRoeien
DatumZondag 3 september tot en met zondag 10 september 2023
LocatieBelgrado, Servië

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.