WK op tv in 2022: via welke zender kijk je elke voetbalwedstrijd?

Het is vandaag na jarenlang wachten weer zo ver: het balletje van het wereldkampioenschap voetbal begint om 17:00 uur te rollen. Nu is men benieuwd of je het WK op tv kunt volgen tijdens dit enorme voetbaltoernooi. En zoja, via welke zender dan? In dit artikel helpen we je een handje.

Deze omroep en tv-zender vertoont het WK Voetbal 2022 op televisie

Het WK Voetbal 2022 in Qatar gaat van start op zondag 20 november 2022 om 17:00 uur Nederlandse tijd. Ook de WK-selectie van Oranje mag al bijzonder snel beginnen aan de aftrap, want zij kregen de derde wedstrijd van het toernooi toegewezen met als tegenstander Senegal. In Nederland zijn de uitzendrechten voor dit toernooi gekocht door de Nederlandse Omroep Stichting, voor velen beter bekend als de NOS. Zij zenden zo veel mogelijk wedstrijden uit via de hoofdzender van de publieke omroepen: NPO 1. Doordat dit kanaal voor iedereen toegankelijk is, kun je echter ook online naar de wedstrijd kijken. Hierover lees je meer in de tabel onderaan dit artikel. Verder houden we in het artikel met elke voetbalwedstrijd per dag sowieso bij waar je alles kunt streamen.

Uitzendingen van de NOS beginnen al eerder

In de eerste twee rondes van de groepsfase worden de wedstrijden meestal op vier momenten gespeeld in Nederlandse tijd—11:00 uur, 14:00 uur, 17:00 uur en 20:00 uur. De uitzending van de NOS begint echter al eerder. Op dagen dat vanaf 11u wordt gespeeld, kun je om 10:30 uur de televisie aanzetten voor nieuws, voor- en nabeschouwingen en live-verslagen. Bij de laatste ronde van de groepsfase kijk je de partijen om 16:00 uur en 20:00 uur. Dan gaat de uitzending bij de NOS al om 15:20 uur van start. Hetzelfde geldt voor de daaropvolgende knock-outfase.

Ook is elke dag om 19:00 uur het WK Journaal met presentator Henry Schut, waarna direct Studio WK22 met Sjoerd van Ramshorst en vaste analisten + speciale gasten volgt. Bij alle wedstrijden van het Nederlands elftal zal de NOS al een uur voor de aftrap beginnen met uitzenden, onder andere door een exclusief interview met de bondscoach Louis van Gaal over de opstelling van Oranje. Daarnaast zullen er live-schakelingen met het stadion in Qatar zijn. Overigens kun je ook bij SBS6 terecht voor uitzendingen met analisten: De Oranjewinter met Vandaag Inside-sterren Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp is op zondag 20 november om 19:00 uur te zien en daarna elke dag om 21:55 uur.

Via online tv-kijken alle wedstrijden van het WK Voetbal 2022 in Qatar volgen

Doordat de uitzending bij de NOS te zien is, kun je reclamevrij online bij NLZIET via de NPO en bij providers alle wedstrijden op met online tv-kijken. Daarnaast is het door de uitzending gemist-functie ook mogelijk om partijen tot 7 dagen zonder commercials terug te kijken. In de onderstaande tabel vind je bij welke streamingdiensten je momenteel wel en niet naar het wereldkampioenschap van 2022 kan kijken.

NLZIET➡️ Kijk meteen naar het WK Voetbal 2022 via NLZIET. De wedstrijden worden live uitgezonden via de NPO, maar zijn daarnaast ook reclamevrij tot 7 dagen terug te zien. Je kunt de eerste 14 dagen gratis deze streamingdienst uit te proberen.
📺 Ziggo GOJe kunt de serie bij deze provider middels tv-uitzendingen online kijken. 👉 Ga direct naar Ziggo GO.
📺 KPN iTVOok deze aanbieder van internet, tv en bellen vertoont de serie online. 👉 Ga direct naar KPN iTV.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als voetbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ ViaplayDit jaar wordt het WK niet via Viaplay uitgezonden, maar andere voetbalcompetities als de Duitse Bundesliga en de Engelse Premier League zijn er wel te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van publieke zenders worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Veelgestelde vragen


Afbeelding ter illustratie